Începând de vineri, vor continua lucrările de reabilitare a sistemului de alimentare cu apă şi de canalizare pe Bulevardul General Ion Dragalina, pe tronsonul cuprins între Bulevardul Regele Carol I şi Splaiul Tudor Vladimirescu.

În acest sens, timp de două luni pe această parte circulaţia rutieră va fi restricţionată total și se va circula doar pe partea opusă, unde tocmai au fost finalizate lucrările de reabilitare.

Pentru ca disconfortul creat de vecinătatea şantierului să fie cât mai redus, cetăţenii sunt rugați să îşi parcheze maşinile pe străzile alăturate, iar pietonii să traverseze şanţurile doar pe podeţele special amenajate.

Aceste lucrări fac parte din proiectul „Extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş”,  cofinanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene prin Programul Operaţional Sectorial Mediu.

Valoarea totală a proiectului este de 509 635 639 lei, dintre care 73,93% sunt fonduri nerambursabile, 13,04% este asigurat de Aquatim SA, 11,30% de la bugetul de stat şi 1,73% de la autorităţile locale.

În judeţul Timiş sunt vizate în principal următoarele investiții, şapte staţii noi de epurare a apelor uzate, trei staţii noi de tratare a apei potabile, extinderea şi reabilitarea sistemelor de canalizare şi a reţelelor de alimentare cu apă pe aproximativ 100 km.

Localităţile incluse în proiect sunt  Timişoara, Sânnicolau Mare, Jimbolia, Deta, Buziaş, Gătaia, Recaş, Făget, Ciacova, Săcălaz, Sânmihaiu Român şi Utvin. La final, în aceste localități gradul de acoperire a serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare va creşte considerabil, conformându-se cerinţelor UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.