openville
openville

Lucrările la United Business Center (UBC) 2, prima clădire cu funcţiune office din ansamblul Openville aflată în construcţie, avansează în ritm susținut, ajungând la etapa edificării celui de-al doilea etaj. La fel ca toate construcțiile de birouri din ansamblu, şi acest imobil va respecta standardele pentru „clădiri verzi”. În acest sens, a fost încheiat, de curând, un parteneriat între Iulius Group și compania Colliers International, care va oferi consultanță pentru obținerea certificării LEED.

Din dorința de a încuraja preocuparea față de mediu a persoanelor care vor lucra în clădirile de birouri, vor fi create o serie de facilități: spaţii de parcare și stații de alimentare pentru autovehiculele de tip hibrid sau electrice, locuri securizate dedicate bicicletelor, dușuri și vestiare. În funcție de parteneriatele încheiate, companiile din imobilele UBC vor avea posibilitatea de a le pune la dispoziţia angajaților care vor veni la serviciu împreună cu mai mulţi colegi, folosind aceeași mașină, spații de parcare rezervate.

Tehnologia inovatoare folosită pentru imobilele UBC va include şi un sistem inteligent de automatizare a instalaţiilor electrice, care va detecta și corela o multitudine de factori. În funcție de datele furnizate de senzori și de criteriile specifice selectate de utilizator, sistemul va regla automat lumina din interior, pentru a le oferi angajaților un confort sporit. Clădirile de birouri vor fi prevăzute cu sisteme de ventilație de ultimă generație, care vor asigura o temperatură constantă și un volum optim de aer proaspăt. Materialele utilizate la edificarea imobilelor sunt alese astfel încât să eficientizeze consumul resurselor. De exemplu, fațadele vor fi amenajate cu sticlă specială, care va asigura un grad sporit de lumină naturală şi va oferi protecţie termică şi solară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.