Locuitorii din orașul Făget au beneficiat de reabilitarea rețelei de apă. 18 străzi au conducte noi de apă, date în funcțiune săptămâna aceasta. Reabilitarea rețelei de apă a fost realizată în cadrul programului de investiții al societății Aquatim, finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Sectorial Mediu.

Astfel, a fost reabilitată o porțiune de rețea de 11 km și au fost instalate 400 de contoare de apă, cu citire la distanță, acestea fiind achiziționate de compania de apă din surse proprii.

În comuna Checea a fost recent finalizată o investiție în modernizarea rețelei de alimentare cu apă. Astfel 1,85 km de conducte vechi, din oțel, au fost înlocuite cu conducte noi, din polietilenă. Au fost montate branșamente noi pentru 29 de imobile. Lucrarea a fost finanțată de societatea Aquatim în parteneriat cu Primăria Checea.

În prezent este în desfășurare, în 12 localități din județ, un program de investiții din fonduri europene, în valoare de 119 milioane de Euro.

„Investițiile pe care le gestionează Aquatim sunt în derulare. Se vor construi șapte stații de epurare, trei uzine de apă, o sută de kilometri de rețele de apă, două sute de kilometri de canalizare în Timiș și de asemenea în Timișara. La sfârșitul acestui an se rezolvă cam în proporție de 80% întregul program, rămânând ca în 2015 să finalizăm întregul program”, spune directorul companiei, Ilie Vlaicu.

Compania va continua strategia de atragere a fondurilor europene pentru susţinerea investiţiilor planificate pentru întreg judeţul Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.