parcare supraetajata 2

Primăria Timişoara va lansa o licitaţie pentru contractarea unui partener privat, care să ridice o parcare supraetejată în spatele complexului comercial Bega. Licitația va fi efectuată până la finele acestei luni, anunță autoritățile locale.

„Am finalizat procesul, cu noi câştigători, în privinţa parcării din spatele magazinului Bega, cea existentă la sol. Acolo vrem să facem o parcare supraterană. Am dat dispoziţii ca până la sfârşitul lunii să fie lansată licitaţia pentru contractarea partenerului privat care să o construiască. Vrem o parcare pe structură metalică, să meargă mai repede. În curând se va publica şi caietul de sarcini, eu le-am indicat doar trei elemente la care ţin, ei trebuie să vină să găsească şi altele. Aceasta ar fi prima parcare pe care o vom avea, va fi gata înainte de finalizarea proiectului de reabilitare a centrului istoric. Nu luăm din spaţiul verde, va fi exact pe parcarea actuală din spatele magazinului Bega, unde era barieră înainte”, spune Nicolae Robu.

Noua parcare, pe structură metalică, ar urma să fie realizată pe amplasamentul actualei parcări şi să aibă o înălţime similară cu centrul comercial. Astfel, parcarea ar urma să ofere cel puţin 500 de locuri de staţionare.

Potrivit edilului-șef, Nicolae Robu, municipalitatea va pune la dispoziţie terenul, iar investitorul va construi parcarea şi va primi drept de exploatare. Parcarea ar putea fi gata în şase luni de la demararea lucrărilor. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.