Pentru că se dorește mobilizarea societății civile într-o acţiune amplă de împădurire cu ajutorul voluntarilor, cei dornici să participe sunt așteptați la plantațiile oficiale, iar  platforma de înscriere a voluntarilor sunt disponibile de site-ul www.plantamfaptebune.ro.

Astfel, pe www.plantamfaptebune.ro sunt disponibile două modalităţi de implicare: înscrierea ca voluntar în cadrul unei plantaţii oficiale întrunul din judeţele disponibile pe hartă sau organizarea propriei acţiuni. Aceste modalităţi de implicare presupun înscrierea pe www.plantamfaptebune.ro. „Plantăm fapte bune în România”  în parteneriat cu Komunomo, oferă voluntarilor o platformă de socializare și de implicare concretă în împădurirea țării, cât și de partajare de informații relevante pentru organizarea eficientă a acestei acțiuni majore pe cont propriu.

În prezent, prin eforturile echipei „Plantăm fapte bune în România”  aproximativ 301.230 de puieţi vor prinde viată pe cele 79 de hectare confirmate de primării ce au răspuns apelului echipei organizatorice și au trecut printr-o verificare alături de reprezentanți ai echipei noastre și ai Regiei Naționale a Pădurilor – ROMSILVA.

Dar mișcarea socială va consta și în eforturile celor care se vor implica de acum: românii sunt invitați să planteze pe 14 noiembrie 2015 câte un puiet într-un loc care le este la îndemână. Pentru a se putea organiza pe cont propriu, echipa „Plantăm fapte bune în România” vine în întâmpinarea românilor cu acest material video explicativ și cu  infograficul etajelor fito-climatice (sau arealul speciilor lemnoase forestiere).

„Eforturile noastre să găsim terenuri publice de împădurit au dat, parţial, roade. Avem încredere că plantarea milionului de puieți este posibilă, sub o altă formă. Suntem siguri că vom găsi 700.000 de români, care locuiesc în România, sau care vor fi aici pe 14 noiembrie, care să planteze fiecare câte un puiet. Urmărește video-ul nostru și infograficul etajelor fito-climatice și plantează alături de noi, într-un mod corect!” a declarat Liana Buzea, fondatorul inițiativei „Plantăm fapte bune în România”.

În județul Timiș, acțiunea se va desfășura la Utvin ( comuna Sânmihaiu Român), sub coordonarea locală a asociației ECO CLUB TIMIȘOARA – coordonator local Schneider Andreia.

Sub sloganul „Plantăm! Îngrijim! Împădurim!”, echipa „Plantăm fapte bune în România”  îi invită pe cei care vor sa participe să acceseze www.plantamfaptebune.ro pentru a găsi informaţii despre acţiune si platforma de încriere..

Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor va fi partenerul instituţional al acestui demers amplu, prin puieții ce vor fi plantaţi pe terenuri publice neproductive. Aceștia vor fi îngrijiţi pe o perioadă mai mulți ani, până la atingerea maturității. R.N.P. – ROMSILVA va furniza gratuit puieții necesari împăduririi terenurilor puse la dispoziție de administrațiile publice locale și asistență de specialitate pe plantațiile oficiale ale proiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.