Poliţiştii de frontieră mehedinţeni au depistat în zona de competenţă patru persoane care desfăşurau activităţi de pescuit comercial cu o plasă monofilament pe fluviul Dunărea, respectiv transportau peşte fără documente legale.

În ziua de 03.02.2016, ora 14.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Porţile de Fier II au observat, pe direcţia localităţii de frontieră Crivina, într-o ambarcaţie pescărească, două persoane care pescuiau pe fluviul Dunărea cu ajutorul unei plase monofilament.

Poliţiştii de frontieră le-au solicitat celor două persoane aflate în barca pescărească să acosteze pentru controlul ambarcaţiei şi autorizaţiei de pescuit comercial.

În  urma controlului, poliţiştii de frontieră mehedinţeni au găsit în barcă o plasă monofilament, în lungime de 14 metri, unealtă de pescuit a cărei deţinere este interzisă de lege şi cantitatea de 27 de kilograme de peşte, de diferite specii (ştiucă şi caras). În urma legitimării şi identificării celor două persoane, poliţiştii de frontieră au stabilit că aceştia sunt cetăţeni români în vârstă de 51 şi 52 ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Mehedinţi.

În alte două cazuri, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Orşova şi Sectorului Gârla Mare au depistat două persoane care transportau cantitatea de 33 de kilograme de peşte, în condiţii neadecvate şi pentru care persoanele respective nu deţineau documentele legale de însoţire a mărfii.

pescuit ilegal

Cantitatea totală de 60 kilograme de peşte a fost confiscată şi predată unei societăţi comerciale autorizate.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de producere, import, deţinere şi comercializare sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament şi comercializarea ilegală a peştelui ori deţinerea sau transportul în vederea comercializării fără documente legale a peştelui.

Dacă vor fi găsite  vinovate, cele patru persoane  riscă sancţiuni  contravenţionale cu amenzi cuprinse între 150 şi 10.000 de lei şi intezicerea dreptului de a pescui între 1 şi 3 ani.

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.