Un băiat din Lugoj, Norbert Marcu, a reuşit la doar nouă ani să obţină peste 40 de medalii în doar un an şi jumătate, de când participă la concursurile de gimnastică masculină. Reprezentanţii Partidului Conservator Timiş i-au acordat Premiul de Excelenţă „Titu Maiorescu”. Premiul de 2.500 de lei şi placheta i-au fost înmânate de către Lavinia Miloşovici, campioană olimpică la gimnastică.

Norbert Marcu a început intrat pentru prima dată în sala de gimnastică la numai cinci ani, atunci când părinţii micuţului au hotărât că trebuie să îşi consume cumva energia. După numai doi ani şi jumătate de antrenamente, Norbert s-a înscris la primul concurs.  „Mă antrenez în fiecare zi câte trei ore, uneori și sâmbătă. De când particip la concursuri, am câștigat 42 de medalii, cele mai multe de aur. Cea mai dragă dintre ele este prima medalie de aur pe care am câștigat-o la Timișoara, la inele”, a spus Norbert.

Norbert Marcu, spune că aparatul de gimnastică preferat este inelul şi că idolul său este Marian Drăgulescu. „Acum mă pregătesc că vin în toamnă la Timişoara la concurs. Prefer inelele, chiar dacă este un aparat greu. Încă nu pot face crucea, dar mă antrenez, cu greu se face pentru că este nevoie de multă forţă. Ideolul meu în gimnastică este Marian Drăgulescu”, a mai spus Norbert.

Prima competiţie la care a participat Norbert Marcu s-a desfăşurat în anul 2013, la “Cupa Cibinium” de la Sibiu, unde a obţinut prima sa  medalie de argint la bară. Primul său concurs naţional a fost Campionatul Naţional Şcolar de la Buzău în perioada 19-22.05.2013, unde a reuşit clasarea pe locul II la paralele, respectiv  locul III la inele.

Primul concurs internaţional la care a participat Norbert, Cupa DKMT,  s-a desfăşurat la Timişoara în octombrie 2013,  unde a obţinut medalia de aur la inele, 3 medalii de argint la invidual compus, paralele, bară  şi o medalie de bronz la sol.  În acelaşi an a urmat Cupa DKMT de la Novisad, unde Norbert a obţinut locul I la inele şi III la sărituri. Tot în aceeaşi perioadă se desfăşoară la Novisad şi concursul internaţional memorial Laza Krstic & Marica Dzelatovic, unde obţine locul III la sărituri.

Anul 2014 debutează cu competiţia memorială “Virgil Achim” de la Reşiţa pe data de 29 martie, competiţie la care Norbert obţine locul I la concursul individual compus. În perioada 6-9 aprilie 2014 urmează Campionatul Naţional Şcolar la Buzău, unde Norbert reuşeşte să obţină un total de 8 medalii la următoarele aparate:  locul I la individual compus, cal, inele, bară , pe echipe; locul II la paralele şi locul III la sol şi sărituri

La sfârşitul lunii aprilie 2014, gimnaştii lugojeni se deplaseză la Cupa DKMT, care s-a desfăşurat la Kiskunhalas, Ungaria, competiţie internaţională la care Norbert obţine un total de 5 medalii, dintre care una de argint la sărituri şi patru de bronz la individual compus, sol, paralele şi bară. La reîntoarcerea din Ungaria, a urmat imediat “Cupa Cibinium” de la Sibiu, unde Norbert işi dovedeşte din nou valoarea obţinând din nou un număr impresionant de 8 medalii: 6 medalii de aur la aparatele individual compus, inele, sărituri, paralele, bară şi pe echipe  şi 2 medalii de argint la sol şi cal.

Ultima competiţie la care a participat Norbert a fost Campionatul Naţional de Juniori III, în perioada 19-21 mai , 2014 la Buzău. La această competiţie Norbert a reuşit să cucerească un număr record de 8 medalii , din care 7 de aur şi una de argint: locul I la individual compus, cal, inele, sărituri, paralele, bară şi pe echipe şi locul II la sol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.