În cursul acestei zile a fost inaugurat drumul județean 529D de la Ohaba Forgaci– Racovița, în prezența președintelui CJT, Titu Bojin. Este vorba despre o lucrare de modernizare, cu o valoare de peste 21 de milioane de lei cu TVA. Sursa de finanțare a fost bugetul de investiții al CJT, credit la CEC și programul PNDL. Durata de execuție a proiectului fiind de 8 luni.

Lucrarea are o lungime de 10,2 km și a constat în reconstrucția a două tipuri de drum, cel pietruit și cel asfaltat, care s-a degradat în timp. Astfel că, în acest moment șoseaua are 2 benzi, câte una pentru fiecare sens, au fost făcute lucrile de amenajare a dispozitivelor de colectare și scurgere  a apelor pluviale, mai trebuind făcute lucrările de curățare a marginilor șoselei de buruieni.

 ” Astăzi inaugurăm un drum din cele 15 pe care le avem în lucru. Nu vom mai face drumuri pietruite, o să vedem la rectificarea bugetară, dacă este necesar într-adevăr, să mergem pe această variantă unde avem drumuri de pământ. În cei trei ani de mandat pe care îi ducem acum, avem lucrări de investiții mai mute decât au fot făcute în 20 de ani. În aceste condiții eu sper ca până la anul să le închidem pe toate cele 15, cel puțin din punct de vedere al alocării sumelor necesare executării lucrărilor”, precizează președintele CJT.

De asemenea, în cursul zilei de mâine va mai fi făcută recepția și la alte tronsoane de drumuri județene. Titu Bojin este hotărât ca în cel mai scurt timp localitățile care nu beneficiază de drumuri asfaltate să intre în normalitate și se bazează și pe ajutorul consilierilor județeni indiferent de culoarea politică a acestora. Astfel că, în data de 30 august va fi prezentată harta cu drumuri din județ care trebuie asfaltate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.