Pentru că avea de executat o pedeapsă cu închisoarea în Spațiul Schengen, un român a decis că tot mai bine este acasă, astfel că, a încercat să intre ilegal în țară, pe la frontiera verde.

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare au observat o persoană care se deplasa pe jos, pe câmp, dinspre frontiera cu Ungaria, spre interiorul ţării, fapt care a determinat trimiterea unei patrule de supraveghere la fața locului, unde a fost depistat un bărbat la aproximativ 800 metri interior faţă de teritoriul statului vecin.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoana în cauză este cetăţean român, în vârstă de 29 de ani, pe numele căruia era emis un mandat european de arestare pentru săvârşirea infracţiunii de furt. Alerta era emisă de autorităţile italiene în data de 27.04.2016. Acesta a declarat că a apelat la aceasta metodă deoarece avea de executat o pedeapsă cu închisoarea de trei ani.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura cercetării persoanei în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.