Adevărat focar de infecție ar fi fost la Moșnița Nouă, dacă nu s-ar fi descoperit la timp. Este vorba despre peste 200 de kilograme de carne de pui, care a fost aruncată într-un șanț de un angajat al unei firme de procesare a cărnii din Mosnița Nouă.

Bărbatul ar fi scăpat basma curată, dacă nu ar fi fost văzut câțiva localnici în timp ce descărca resturile de carne dintr-un microbuz. Oamenii au anunțat imediat autoritățile, iar la fața locului au sosit reprezentanți de la Direcția Sanitar-Veterinară, Protecția Mediului și Poliția Locală.

„Am fost sesizați de către cetățeni că a intrat un microbuz pe câmpul dintre Moșnița Nouă și Urseni și arunca niște resturi de pui. Am identificat mașina și am oprit-o. Apoi am venit la fața locului și într-adevăr se aflau resturi de pui”, spune Alexandru Paraschiv, șeful Poliției Locale din Moșnița Nouă.

Societatea comercială a fost amendată cu 10.000 de lei. În mod normal, aceste resturi de carne ar fi trebuit transportate în Timișoara, la Protan, pentru a fi distruse.

„Trebuia să ducă resturile de carne la un adăpost de câini, dar el s-a grăbit să plece acasă. A venit să arunce aici, fără să știu”, susține Dan Picpaiac, patronul societății comerciale.

Carnea de pui a fost ridicată și dusă în cele din urmă la un centru pentru incinerarea resturilor animale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.