La Liceul Tehnologic Agricol din Orţişoara nici un absolvent nu a reuşit să promoveze examenul de Bacalaureat, pentru al treilea an consecutiv. Inspectoratul Şcolar Timiş va căuta soluţii de remediere a situaţiei liceului.

Inspectorul şcolar general adjunct, Francisc Halasz, este de părere că Liceul Thenologi Agricol din Orţişoara, nu are nici un elev promovat în ultimii trei ani pentru că aceştia sunt slab pregătiţi încă din clasa a IX-a. “Ca să dau un exemplu, din cei 18 elevi care au terminat în acest an clasa a IX-a la Orțișoara, trei au ajuns prin repartizare computerizată, șapte au provenit din corigenți și opt din repetenți. Nu se poate schimba situația în patru ani de școală”, a spus inspectorul şcolar general adjunct, Francisc Halasz.

Liceul Tehnologic Agricol din Orţişoara nu a solicitat pentru anul şcolar 2014-2015, prin planul de şcolarizare, clase de a IX-a, iar dacă se va menţine acestă decizie şi pentru următorii ani, nu vor mai avea clase de liceu. Inspectoratul Şcolar Timiş caută totuşi soluţii pentru remedierea situaţiei.

“La nivelul Inspectoratului Şcolar avem trei proiecte care se derulează pe grupuri ţintă diferite. Unul pentru îmbunătăţirea rezultatelor la Evaluarea Naţională, unul pentru îmbunătăţirea rezulatelor la Bacalaureat şi unul pentru grup ţintă clasa a IX-X, ceea ce înseamnă că vom încerca ca una dintre unităţiile de învăţământ, în care să pilotăm sau să derulăm, să fie Orţişoara, astfel ca ei să poată beneficia de un sprijin suplimentar. Un alt sprijin pe care ne bucurăm că putem să îl acordăm, prin cei de la Minister, este modificarea Legii Naţionale prin Ordonanţa de Urgenţă care spune că acei elevi care au căzut examenul de Bacalaureat la anumite discipline pot o singură data să beneficieze de cost standard şi să poată rămână în sistemul de învăţământ şi să beneficieze de o pregătire în scopul promovării examenului de Bacalaureat, prin sesiunea specială februarie-martie”, ne-a spus inspectorul şcolar general, Aura Danielescu.

 

 

Sursa foto: gsaorti.wix.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.