Acasă Evenimente Iranieni prinși la vama Cenad în timp ce intenționau să iasă ilegal...

Iranieni prinși la vama Cenad în timp ce intenționau să iasă ilegal din România. Le erau călăuze doi români

2.169 views

Trei cetăţeni iranieni care au încercat să ajungă ilegal în Ungaria au fost prinşi de poliţiştii de frontieră. Migranţii aveau călăuze doi români, care i-au luat „la ocazie”.

Ieri, 3 februarie, în jurul orei 23:00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare – I.T.P.F. Timişoara au observat, cu ajutorul aparaturii portabile de supraveghere pe timp de noapte, un autoturism care se deplasa spre Punctul de Trecere a Frontierei Cenad şi care a oprit la 300 metri de frontieră. Pe timpul staţionării, din mijlocul de transport au coborât trei persoane care au început să se deplaseze pe jos, peste câmp, spre Ungaria, ocolind perimetrul P.T.F. Cenad.

Oamenii legii au declanşat imediat o acţiune specifică în urma căreia au reţinut persoanele în cauză și le-au dus la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră pentru cercetări. Totodată, și autoturismul, în care se aflau doi cetăţeni români, a fost dus la Sectorului Poliţiei de Frontieră în vederea clarificării situaţiei.

Asfel, s-a constata că bărbaţii care au încercat să treacă ilegal granița, sunt din Iran și au vârste cuprinse între 24 şi 32 de ani, asupra lor fiind găsite documente de identitate eliberate solicitanţilor de azil în România. Totodată, s-a stabilit că şoferul şi pasagerul din mijlocul de transport sunt cetăţeni români, ambii în vârstă de 23 ani, domiciliaţi pe raza judeţului Hunedoara.

În cadrul primelor cercetări, iranienii au declarat că vroiau să ajungă în Spaţiul Schengen şi nu posedau viză valabilă, fapt pentru care intenţionau să treacă ilegal frontiera în ţara vecină, pe jos, iar cei doi cetăţeni români au spus că mergeau în Ungaria şi i-au luat „la ocazie” pe cei trei, din Timişoara.

„Pe numele celor în cauză au fost întocmite lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, respectiv de complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, cercetările fiind în derulare, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun”, a declarat Mihaela Leș, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Confirmare

Pentrutimisoara.ro are nevoie de acordul dumneavoastra in conformitate cu noile reglementari privind Protectia Datelor (GDPR).

Partenerii nostrii folosesc tehnologii precum cookie-uri pe site-ul nostru pentru a ajunge mai usor la voi cu anunturi publicitare personalizate.

Afla mai mult