Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare – I.T.P.F. Timişoara au depistat 15 persoane, 5 adulţi şi 10 minori, care intenţionau să intre ilegal în România din Serbia, pe jos, pe la frontiera verde.

Azi dimineaţă, în jurul orei 07.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, acţionând în baza unei informaţii, au declanşat o acţiune tactică specifică pentru reţinerea unui grup de persoane, care se deplasa pe jos, pe câmp, dinspre frontieră spre interiorul ţării, pe direcţia localităţii de frontieră Valcani.

Grupul, format din 15 persoane, care nu vorbeau limba română şi nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, a fost condus la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

Din primele verificări s-a stabilit că este vorba despre trei familii formate din 5 adulţi, dintre care doi bărbaţi şi trei femei, cu vârste cuprinse între 24-45 ani, precum şi 10 minori, doi dintre aceştia fiind în vârstă de 1 an, ceilalţi cu vârste cuprinse între 3 şi 11 ani. La cercetări, persoanele în cauză au declarat că sunt din Irak şi că intenţionau să ajungă în Germania, la rude.

Au fost contactate autorităţile de frontieră sârbe în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.