Asociaţia Română pentru Studiu şi Intervenţie în Traumă în parteneriat cu Fundatia Agathos, anunţă începerea propiectului „Învață-mă să înțeleg ce simt și haosul rămâne în urma mea!”. Proiectul a fost sprijinit de Fundaţia pentru Comunitate şi MOL România prin Programul MOL pentru Sănătatea Copiilor.

Grupul țintă al proiectului sunt 15 copii instituționalizați, cu un istoric amplu de traume interpersonale la vârste foarte mici. Echipa de lucru este formată din terapeuți din cadrul ARSIT fiind alcătuită din psihologi clinicieni, psihoterapeuți, medici psihiatri și un kinetoterapeut.

Traumele precoce de natură interpersonală au un efect negativ, pervaziv asupra modului de organizare a structurilor cerebrale și a funcționalității acestora (M. Teicher, MD, PhD).

Diagnosticul corect al tulburării traumatice de dezvoltare și elaborarea unor protocoale terapeutice țintite vor conduce la reorganizarea rețelelor disfuncționale și la o șansă spre o viață sănătoasă (see references at National Child Traumatic Stress Network).

Proiectul se derulează cu sprijinul finaciar al Fundatiei pentru Comunitate si Mol Romania își propune utilizarea unor metode moderne de evaluare (NMT- neurosecvential model of therapeutics) și terapie emoționala (EMDR Attachment Focus, terapie de grup și terapie somatică) pentru a schimba favorabil evolutia acestor tineri si a le spori sansele spre o viata armonioasa si echilibrata.

Foto: oralocala.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.