Departamentul pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri și Turism (DIMMMAT) și furnizorul de servicii logistice DHL Express România au continuat astăzi, seria de evenimente dedicate prezentării parteneriatului pentru „Internaționalizarea IMM-urilor” cu o întâlnire cu reprezentanții mediului de afaceri din județul Timiș. În cadrul întâlnirii, participanții au reiterat importanța Regiunii Vest pentru economia românească și au discutat oportunitățile de dezvoltarea a IMM-urilor locale pe plan internațional precum și posibilitățile de valorificare a acestora.

Parteneriatul pentru  „Internationalizarea IMM-urilor” își propune să susțină firmele din România în identificarea oportunităților generate de procesul de internaționalizare și să ofere informații și consultanță privind adaptarea afacerilor locale la cerințele pieței globale.

„Noi ca și companie de logistică putem susține întreprinderile, le putem oferi informații despre piețele străine, despre ce fel de legislație este acolo, cum se desfășoară operațiunile vamale etc. O companie de logistică poate deveni un partener de nădejde pentru orice companie care dorește să se extindă la nivel internațional”, a declarat Elena Sumanaru, Sales Marketing Manager DHL România.

Județul Timiș deține aproximativ 50% din totalul IMM-urilor active din Regiunea Vest, înregistrând totodată cea mai mare cifră de afaceri pe segmentul IMM-urilor și un număr de salariați de peste 100 de mii, iar prin acest parteneriat aproape 25,000 de întreprinderi mici și mijlocii din județ pot beneficia de informații și consultanță privind adaptarea afacerilor lor la cerințele pieței globale.

Anca-Laura Ionescu, Secretar de Stat la Departamentul pentru IMM, Mediul de Afaceri si Turism a declarat că la noi firmele încă nu sunt deplin conștiente de oportunitățile pe care le oferă Internaționalizarea, și că ele se bazează foarte mult pe piața internă.

„Ne dorim ca firmele din România să devină competitive și să depășească granițele țării. Acesta este motivul pentru care ne întâlnim astăzi aici. Ne dorim, împreună cu partenerii noștri de la DHL să vorbim cu reprezentanții firmelor de afaceri, cu autoritățile publice locale, cu patronatele, cu asociațiile profesionale și să conștientizăm acest proces de internaționalizare”, a precizat Anca Ionescu.

Sursa foto: incont.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.