Municipalitatea a constituit echipe de control care au pornit in aceasta dimineata in misiuni de verificare a detinatorilor de animale de companie din Timisoara. Primii la rand sunt proprietarii de caini din zona Freidorf. Acestia sunt obligati sa prezinte echipei de control: cartea de identitate a detinatorului, carnetul de sanatate al animalului (care sa contina vaccinurile periodice efectuate la zi, deparazitarile si dovada microciparii animalului de companie), numarul de inregistrare in Registrul animalelor de companie, gestionat la nivelul Primariei Municipiului Timisoara, acest lucru reprezentand una din conditiile obligatorii pentru toti detinatorii de animale. De asemenea, timisorenii vor trebui sa mai prezinte adeverinta medical-veterinara privind sterilizarea cainilor cu stapani, insa fara valoare chinologica, din gospodariile individuale, precum si din institutiile private sau de stat.

Prin aceaste actiuni, primarul Nicolae Robu sustine ca Municipalitatea urmareste sa tina sub control problema cainilor din Timisoara, fara a fi necesare eutanasierile, decat in cazuri extreme. Edilul sef al orasului a mai specificat faptul ca detinatorii au obligatia de a-si declara si in ingriji patrupedele din toate punctele de vedere.

Echipele de control sunt formate din consilieri ai Directiei de Mediu din cadrul primariei si politisti locali. Detinatorii de caini metisi care nu si-au sterilizat animalele risca amenzi  cuprinse intre 500 si 1.000 de lei.

Pe aceasta cale, Nicolae Robu a tinut sa reaminteasca de problema cainilor fara stapan, care “bantuie” pe strazile timisorene. Din acest motiv, declara edilul sef, ar fi necesara sterilizarea in masa, pentru a evita eutanasierea in masa. Inca un pas pe care Municipalitatea doreste sa-l faca, in vederea solutionarii problemei cainilor fara stapan, ar fi punerea  la dispozitia organizatiilor de protectie a animalelor a unui teren, insa fara a-si asuma angajamente financiare in privinta gestionarii patrupedelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.