Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș urmărește respectarea prevederilor referitoare la administrarea și monitorizarea relațiilor de muncă între angajatori și angajați, la securitatea și sănătatea de muncă, precum și protecția salariaților care lucrează în toate domeniile de activitate.

Anul acesta, instituția și-a propus diminuarea muncii nedeclarate (munca la negru) prin încadrarea unui număr cât mai mare de angajați cu contracte de muncă în prevedrea reducerii riscurilor generate de practicarea muncii fără forme legale de angajre.

Astfel, de la 1 ianuarie 2014 și până pe 30 septembrie, inspectorii de muncă din cadrul ITM au efectuat 6.201 controale.

În urma acestor controale, au fost depistate 348 de persoane care lucrează fără forme legale de angajare.

S-au aplicat  aproximativ 5.500 de sancțiuni, 5000 de avertismente și 510 amenzi aplicate, în valoare  de 3.227.000 lei.

Sancționați au fost și angajatorii care nu respectă prevederile privind programul de noapte,  repausul săptămânii, munca suplimentară și angajatorii care nu respectă registrul de evidență a salariaților în format electronic.

În această perioadă s-au raportat  132 accidente la locul de muncă, dintre care 8 lucrători au fost accidentați mortal.

Sursafoto: itmtimis.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.