Basarabenii sunt frații românilor, acest lucru este știut și simțit de multă vreme, însă de vineri va exista și o platformă online care susține acest lucru: înfrățește oamenii din România și Republica Moldova. Ținta: 100.000 de înfrățiri realizate în această vară.

Indiferent de unde suntem pe siteul www.basarabia-acasa.ro putem să ne găsim un ”frate” și chiar să călătorim pentru a vedea celălalt mal de Prut.

Ideea a venit din partea organizațiilor unioniste, care anul acesta au înfrățit primăriile și liceele între ele. Sub genericul „Vara înfrățește Țara”, fiecare persoană din România va avea oportunitatea de a vizita gratuit Republica Moldova și fiecare locuitor din Republica Moldova va putea afla tot ce își dorește despre România.

Startul campaniei se dă simbolic printr-un flash-mob vineri, ora 18:00, la Kilometrul Zero al României (București- Piața Sfântu Gheorghe), la care participa deopotrivă bucureșteni și basarabeni. În cadrul evenimentului se vor ocupa toate bornele kilometrice ale orașelor românești și se acoperă distanțele dintre ele.

Cel mai bun plan de vacanță este acela în care mergi să îți vezi frații pe care nu i-ai cunoscut decât din manualele de istorie, în care călătorești la mare și la munte, în care vizitezi gospodării cu oameni harnici și primitori. Azi este momentul să ne reîntregim familia și cercul de prieteni, să dăm mână cu mână peste Prut, trecându-l cu încrederea că mâine ne vom regăsi în interiorul unui stat puternic și stabil. Azi este momentul să înfrățim om cu om”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

După ce pe parcursul ultimului an, 1.000 de primari din România și Republica Moldova au perfectat acorduri de înfrățire și 450 de licee din dreapta Prutului au stabilit parteneriate cu 450 de licee din stânga Prutului, a venit rândul înfrățirii populației din România și Republica Moldova. Organizatorii estimează realizarea anul acesta a 100.000 de înfrățiri între cetățenii celor două state, materializate prin vizite reciproce.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.