Nicio ședință de plen fără scandal! Consilierii locali din Timișoara s-au confruntat vineri din cauza majorărilor salariale ale viitorului administrator al Incubatorului de Afaceri și IT. Conducerea Primăriei Timișoara a cerut o mărire a salariului pentru cel care va ocupa postul, iar social – democrații s-au opus. 

Astfel, consilierul local PSD, Dan Idolu a cerut explicații suplimentare.

„De ce e nevoie să crească salariile de la 2.500 la 4.500 de lei, pentru director sau de la 1.000 la 1.223 pentru o femeie de serviciu?”, a spus Dan Idolu.

Potrivit edilului Nicolae Robu, măsura este necesară pentru că din cauza salariilor mici nimeni nu dorește să se angajeze aici.

„Nimeni din mediul universitar nu este interesat să preia managementul în actualele condiții. Vrem să creăm posibilitatea ca temporar clădirea să fie administrată de noi. Vom ajunge să facem și o licitație și vom contracta un administrator, dar pentru asta oferta trebuie să fie atractivă. Salariile sunt foarte mici, nimeni nu se înghesuie să preia administrarea unui asemenea obiectiv”, spune edilul Nicolae Robu.

Viitorul manager va primi un salariu net de 2.500 de lei în loc de 1.700 de lei, iar administratorul va câștiga 2.000 de lei față de 1.400 de lei cât era stabilit înainte.

Incubatorul de Afaceri și IT a fost construit din fonduri europene nerambursabile și inaugurat în urmă cu cinci luni.  Primăria Timișoara se va ocupa de Incuboxx până la finalizarea licitației firmei câștigătoare. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.