adrian mardan afis
adrian mardan afis

Decembrie, o lună specială prin sărbătorile pe care ni le aduce. În acest an luna cadourilor ne va bucura sufletul cu o dublă lansare, muzică și poezie, eveniment organizat de Asociația COMPANIA VOLUTARTE.

În 7 decembrie, cu începere de la ora 18.30, CLUB 30 din Timișoara va fi gazda unui eveniment dublu de lansare a albumului muzical ”DIEGETIC” (muzică de teatru, film, producții tv) și a volumului de poeme ”Buzunarul de vară B&L”, ambele semnate de binecunoscutul artist Adrian Mardan alias mardanA.

Invitați speciali ai evenimentului sunt scriitorul Robert Șerban, regizorul Mihaela Lichiardopol, jurnalista Dite Dinesz, actrița Mălina Manovici și solista Alexandra Radu.

Adrian Mardan
Adrian Mardan

Adrian Mardan s-a făcut foarte repede cunoscut în lumea muzicii datorită talentului și pasiunii sale deosebite. Din dorința de a-și lărgi orizonturile devine interesat, în egală măsură, de mai multe ramuri ale muzicii, de la la muzica rock (perioada 1991-1994) la cea clasică, căreia i se dedică cu totul din 1995 până în prezent.

Timp de aproape doi ani a prezentat la postul de televiziune local 3TV Deva emisiuni muzicale. Pasiunea pentru heavy-metal se concretizează în 1996 când își lansează videoclipul Wild Times, lucrare pe care a instrumentat-o împreună cu fratele său.

Își continuă studiile muzicale, terminând Facultatea de Muzică din U.V.T și culminând, prin pasiunea desăvârșită pentru muzica de film, cu doctoratul științific la Universitatea Națională de Muzică din Bucuresti cu lucrarea Muzica de film creatoare de lumi sonore.

În 2001 apare primul volum de versuri ”O rămășiță bulversată”, prin care Adrian Mardan ne demonstrează și calitățile sale scriitoricești.

De-a lungul anilor este parte activă în cadrul festivalurilor naționale și internaționale, ca interpret și compozitor.

Între 2003 și 2016 concertează pe scene din România, Elveția, Germania, Franța, dar cel mai mare succes îl are prin turneul de vară din Danemarca cu trioul The New Cantilena, timp de 7 ani, împreună cu care a realizat până în prezent 6 CD-uri și 2 DVD-uri Live.

În 2008 a lansat primul CD cu compoziții proprii, ”MIXTTONE”, la care au participat nume sonore ale muzicii clasice românești.

Compune muzică pentru teatru (11 piese) autor și coautor, documentare, producții tv și scurt metraje, dovedindu-se foarte talentat și inspirat prin stilurile muzicale pe care le adoptă, de la acustic și electronic, la clasic și world music.

Lista de realizări nu se oprește însă aici dar, cea mai bună ocazie de a-l cunoaște mai bine pe artistul Adrian Mardan alias mardanA, este dată de dubla lansare din 7 decembrie, de la CLUB 30, când timișorenii sunt așteptați în număr cât mai mare la un regal de muzică, poezie și degustare de vin.

INTRAREA ESTE LIBERĂ!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.