Nu este pentru prima data cand Televiziunea Cetateanului se sesizeaza in privinta neregulilor din administratia locala recaseana. Articolele publicate pe site-ul nostru, cu privire la Primaria Recas, se pare ca nu au fost nici pe placul primarului liberal, Pavel Teodor, care a mai comis o ilegalitate, in plina sedinta ordinara a consiliului local. Totusi, daca in urma cu cateva saptamani, viceprimarul social-democrat, Alin Neamtu, cercetat pentru un abuz in serviciu, fata de colegul nostru, care ii daduse ocazia sa-si exprime pozitia, cu privire la un materialpe care urma sa-l publicam, de aceasta data primarul a considerat ca este, si el, deasupra legii. Asadar, la sedinta de consiliu din 30 septembrie 2013, Pavel Teodor a interzis accesul cetatenilor la o sedinta publica. Invocand articolul 43 din legea 215, primarul a solicitat consilierilor locali supunerea la vot a unei hotarari care interzice accesul cetatenilor la sedinta ordinara a Consiliului Local Recas.

Totusi, conform legii, Consiliul Local are dreptul de a interzice accesul publicului, la sedintele de plen, doar in cazul in care sunt discutate subiecte care NU tin de administrarea banului public. Acest lucru nu se aplica in cazul de fata, intrucat unul din punctele de pe ordinea de zi, viza exact administrarea banului public, printr-o rectificare de buget. Chiar si asa, primarul, impreuna cu cei 8 consilieri usl-isti au adoptat hotararea conform careia reprezentantii a trei publicatii timisene si doi cetateni, trebuiau sa paraseasca sala.

—-3wmfyapx7_M

Mai mult decat atat, dupa ce jurnalistii au parasit sala de sedinte, agentul sef al Politiei din Recas, trimis de viceprimarul Alin Neamtu, a iesit imediat dupa reprezentantii publicatiilor pentru a le cere actele de identitate si legitimatiile, desi parasisera incaperea de buna-voie. Fara prea multe explicatii, atat reprezentantii Televiziunii Cetateanului, cat si reprezentantii celorlalte doua publicatii timisene, Vocea Timisului si Timisoara Express, au fost obligati sa-si prezinte actele, pentru ca domnul agent de politie sa-si poata intocmi raportul de constatare in care sa se consemneze ca…NU S-A INTAMPLAT NIMIC. In tot acest timp, alti doi cetateni, interesati si ei de subiectele de pe ordinea de zi, au fost lasati liberi sa plece, fara a fi legitimati de catre agentul de politie, care in urma cu doar cateva minute primise „discret” indicatii de la viceprimarul social-democrat, Alin Neamtu.

Mentionam faptul ca legitimarea fusese deja facuta, la cererea verbala a primarului, care, a venit in sala de sedinta acompaniat de agentul in cauza, inainte ca reprezentantii USL, din consiliul local recasean, sa-si faca aparitia in sala.

Contactat de noi, prefectul judetului Timis, Eugen Dogariu, ne-a recomandat sa depunem o sesizare la Prefectura Timis, asupra acestui incident, confirmandu-ne ca va verifica abuzul primarului recasean si modul in care agentul sef al IPJ Timis, la Recas, a dispus legitimarea noastra dupa ce am parasit sala de sedinta.

Ne intrebam cate astfel de situatii sunt necesare pentru ca cineva sa ia masuri.

1 COMENTARIU

  1. vai mama noastra,ce am ajuns.si comunitatea din recas si care apartine de recas nu primeste si nu este ajutata cu nimic,doar ei isi fac smenurile pana la capat.iau salarii imense,angajeaza secretare pe salarii duble si pe pile,etc.toate astea arata ca prostimea a fost multa anu trecut,da na,la unii le merge bine si acum ca ling bine,aia cu magazinele,aia cu pamanturile,aia cu firme de constructii,etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.