Darius Vâlcov, Ministrul Finanţelor Publice, solicită conducerii Autorităţii pentru Supraveghere Financiară (ASF) să reanalizeze şi să regândească sistemul de asigurări RCA pentru tinerii sub 25 de ani, pentru că majoritatea acestora nu-şi permit să plătească tarife de peste 2.000 lei.

„Actuala realitate este una care îi pune pe tineri în dificultatea de a plăti nişte poliţe RCA care pot ajunge să fie chiar mai scumpe decât maşina pe care o conduc. Trebuie identificată o soluţie pentru a nu pune presiune pe tineri. Sunt convins că marea parte a acestora nu îşi vor putea permite să plătească un RCA de peste 2.000 de lei. Am încredere că speţa va fi reanalizată de către ASF, astfel încât să venim în sprijinul tinerilor şi nu împotriva lor”, a declarat ministrul Finanţelor, scrie Mediafax.

Amintim că în luna decembrie a anului 2014, preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu, a declarat la comisia pentru buget din Camera Deputaţilor că va reanaliza până în februarie situaţia poliţelor RCA pentru tineri, pentru a vedea de ce sunt atât de mari. Totodată el a arătat că în anul 2015 va fi o monitorizare permanentă a acestei probleme.

Poliţele RCA cu valabilitate de la 1 ianuarie 2015 s-au majorat deja, în cazul unor companii de asigurări, cu 5% până la 27%, comparativ cu preţul valabil în luna octombrie și asta pentru că acum, poliţa se calculează în funcţie de anumiţi factori, cum ar fi vârsta, puterea maşinii, dar şi numărul de tamponări din judeţul respectiv.

Presa națională a mai scris că în 2015 asigurările RCA se vor majora în medie cu 15-30%, iar cei luaţi în vizor de companiile de asigurări sunt în special tinerii şoferi, până în 26 de ani. De exemplu, în acest an, diferenţa dintre un RCA plătit de un şofer de 23 de ani şi unul de 35 de ani a depăşit, în medie, 100%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.