Chiar dacă nu va deveni o pădure pentru fondul forestier, va fi cu siguranță o frumoasă perdea forestieră de protecție. Aşa am putea descrie nouă mobilizare a voluntarilor timişoreni, programată pe 19 martie.

„Plantăm fapte bune în România” deschide seria acţiunilor de primăvară. Puieţii rămaşi, în plus, din toamna anului trecut vor fi plantaţi cu ajutorul a peste 300 de voluntari determinaţi să facă fapte bune. Acțiunea de plantare a puieților forestieri este organizată de către Primăria Sînmihaiu Român, Consiliul Local în colaborare cu „Plantăm fapte bune în România”, ECO CLUB Timișoara și Asociația Tineri pentru Viață Arad, cu sprijinul Direcției Silvice Timiș.

10.000 de puieţi de cer, stejar pedunculat şi frasin vor fi plantaţi pe o suprafaţă de 2 hectare, 1 ha la Sînmihaiu Român și 1 ha Sînmihaiu German (din total 7 ha), începând cu ora 8:30.

„A venit primăvara și în Luna Pădurii vom planta pe două terenuri noi. De data aceasta vom pune bazele unei perdele forestiere de protecție, a unei părți din comună, mult lipsită la câmpie. Chemăm alături de noi cetățenii comunei și timișorenii pentru a planta puieții în vederea unui aer mai curat, sol stabil, vânt echilibrat și pentru a marca sărbătorirea primăverii „, a declarat Andreia Schneider, coordonatorul proiectului în județul Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.