Edilul sef al orasului a anuntat astazi, in cadrul unei conferinte de presa, faptul ca s-a incheiat perioada in care se puteau depune contestatii la licitatia pentru lucrarile de reabilitare a centrului istoric. Prin urmare, municipalitatea poate trece la semnarea contractului de executie cu firma care a castigat licitatia. Este vorba despre firma Romprest, cu care Nicolae Robu doreste sa ajunga la un acord in privinta modificarii termenului de executie de la 23 de luni (termen prevazut initial de firma care a castigat licitatia), la o perioada mai scurta, astfel incat lucrarile sa poata fi finalizate pana in luna iunie a anului 2013. In cazul in care nu poate fi redus termenul de executie, municipalitatea va intra in perioada de rambursabilitate a fondurilor, fiind nevoita sa intre in banii de la bugetul local, pentru a realiza o parte din lucrari.

Intrucat lucrarile vor incepe din Piata Libertatii si Sfantu Gheorghe, primarul Nicolae Robu face apel la rabdarea si intelegerea cetatenilor, care vor fi deranjati de deschiderea santierelor de lucru. Totusi, in cazul in care se vor gasi vestigii istorice pe cele doua santiere, administratia locala va mai deschide santiere in alte zone, pentru ca lucrarile sa nu suporte intarzieri. Din cauza faptului ca este posibil sa se deschida mai multe santiere in zona cetatii, primarul orasului sustine ca este nevoie si de sprijinul timisorenilor, pe care ii asigura ca va verifica personal modul in care se lucreaza pe santiere.

Valoarea lucrarilor se ridica la aproximativ 6.700.000 de lei si vor incepe in aceasta toamna, potrivit primarului Nicolae Robu. Pe langa transformarea zonei cetatii in zona pietonala (10 strazi din zona Unirii vor deveni strazi pietonale), proiectul mai prevede reabilitarea completa a 4 piete. In plus, odata cu deschiderea santierelor din zona cetatii, primaria doreste sa construiasca o parcare subterana pe strada Oituz si una supraterana in spatele Parcului I.C. Bratianu. In cazul parcarilor, municipalitatea va pune la dispozitie terenurile, iar de construirea parcarilor se va ocupa investitorul, in baza unui parteneriat public-privat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.