Primarul din Sânnicolau Mare, Dănuț Groza (PDL) a afirmat că trebuie să închidă spitalul din localitate, pentru că în fiecare lună instituția pierde câte 60.000 lei, iar din octombrie nu va mai putea plăti nici salariile.

Matei Suciu, senator PSD de Timiș, a ținut să infirme cele spuse de Groza. „Ne-am informat la Ministerul Sănătății, domnul Ministru Secretar de Stat, Viorel Săndesc, a precizat faptul că fondurile repartizate către toate spitalele din România asigură condițiile de funcționare și practic asigurarea salariilor până în luna octombrie, inclusiv”, a declarat Suciu.

Cu toate acestea, primarul din Sânnicolau Mare, continuă să acuze actualul Guvern, spunând că spitalul este în pericol să se închidă, pentru că nu a primit finanțările necesare de la Ministerul Sănătății și nici de la Casa de Asigurări. În plus, chiar dacă acest spital este singurul acreditat din județul Timiș, luna viitoare, din incapacitatea de a mai plăti unitățile, cel mai probabil se va închide.

Matei Suciu a răspuns și acestor afirmații:„Nu înțeleg de unde teama domnului primar PDL că spitalul din Sânnicolau Mare ar putea fi închis, considerăm această afirmație o manipulare a opiniei publice , mai ales că ne aflăm în plină campanie electorală”.

Adevărul are întotdeauna capul spart, cu toate acestea, în această situație, este foarte greu să-l recunoaștem.

Spitalul din Sânnicolau mare a câștigat acum câțiva ani un proiect în valoare de 1 milion de euro, care avea scopul să reabiliteze și să modernizeze ambulatoriul, iar la ora actuală, serviciile de acolo sunt la același nivel cu orice spital din oraș. Atunci întrebarea este de ce primarul și consiliul de administrație nu luptă pentru întreținerea și buna funcționare a instituției. Oare contează faptul că soțul  directoarei este consilier local PDL și că o mare parte din consiliul de administrație sunt membri aleși de primărie?

Spitalul din Sânnicolau Mare se poate închide fără mare efort, dacă se inițiază procedura de faliment.

Totodată, Matei Suciu a ținut să precizeze că: „Cei din guvernarea trecută în frunte cu domnul Traian Băsescu, dacă vreți, prin discipolii domniei sale au reușit performanța ca la nivel național să închidă 67 de spitale. Din cele 67 de spitale, prin guvernarea noastră am reușit redeschiderea celor mai importante unități spitalicești și nu ne mai gândim să închidem vreun spital în România atâta timp cât Guvernul României este condus de către Victor Ponta”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.