Crăciunul nu este numai acea perioadă din an în care toată lumea mănâncă bucate alese, se veselește și împarte cadouri. Crăciunul înseamnă mai mult timp petrecut în familie, alături de cei dragi, iar în aceste momente, perfecte ar fi niște filme bune, potrivite spiritului sărbătorilor.

Iată câteva idei:

A Christmas Story, 1983 (Poveste de Crăciun)

a_christmas_story_10

„A Christmas Story” este un film clasic și merită urmărit de oricine vrea să îşi aducă aminte cât de complicat este să fii copil într-o familie numeroasă. Cu atât mai greu când tot ce vrei de Crăciun este o puşcă cu bile şi eşti dispus să întâmpini toate obstacolele care îţi ies în cale când încerci să-ţi convingi părinţii să-ţi ia cadoul perfect.

Sursa foto: movieboozer.com

Elf, 2003 (Elful)

Will-Ferrell-as-Buddy-Hobbs-in-Elf

Nu toţi piticii lui Moş Crăciun sunt mici…Este cazul lui Buddy, un copil de la orfelinat care se strecoară în sacul plin de jucării al lui Moş Crăciun şi se trezeşte din întâmplare la Polul Nord! “Cariera” de spiriduş nu i se potriveşte întru totul deorece el creşte de trei ori mai mare decât un pitic normal. Atunci când îşi dă seama că nu se poate adapta în lumea spiriduşilor, Buddy hotărăşte să plece la New York pentru a-şi găsi adevărata familie şi să readucă sărbătoarea Crăciunului în conştiinţa celor ce nu vor să mai creadă în existenţa Moşului.

Sursa foto: monologuedb.com

 Christmas Vacation, 1989 (Un Craciun de neuitat)

National-Lampoons-Christmas-Vacation-christmas-movies-32844508-1920-1080

Christmas Vacation deste o poveste despre un Crăciun în familia Griswold. Din păcate, viața nu decurge nici în această perioadă a anului, conform planului făcut de Clark, Ellen și de cei doi copii ai lor. Clark este un om plin de ghinion, iar eforturile lui de a petrece, în casa lor mare și frumoasă din Chicago, alături de invitați, un Crăciun obișnuit sunt mult mai mari decât ale celorlalți. Din păcate, nici în urma eforturilor supraomenești, Crăciunul la familia Griswold nu este unul obișnuit, plin de bucurii, simplu. Chiar dacă până la urmă, este unul de neuitat.

Sursa foto: pophangover.com

 The Nightmare Before Christmas, 1993 (Coșmar înainte de Crăciun)

nightmare-before-christmas

Plecând din oraşul Halloween, Regele Dovleac dă, din greşală, peste intrarea în oraşul Crăciunului şi este atât de impresionat încât hotărăşte să-l răpească pe Moş Crăciun şi să împartă darurile în locul acestuia. Numai că buna intenţie se transformă în coşmar, pentru că, în locul obişnuitelor daruri, copiii primesc păianjeni, gândaci şi cranii.

Sursa foto: empireonline.com

 Scrooged, 1988, (Poveste trasnită de Crăciun)

WP-Scrooged

Francis Xavier este un producător de televiziune cinic și încrezut. Dorința lui de promovare cât mai rapidă, îl face să piardă iubirea vieții sale, îl alienează de familie și îi distruge orice șansă de a avea o viață fericită. Când i se oferă șansa să realizeze o transmisiune în direct a piesei Colinda de Crăciun, viața sa începe să semene în mod inexplicabil cu cea a personajului Scrooge din poveste. El este vizitat de fantoma mentorului său Lew Hayward, care îi demonstrează că metodele lui nu sunt tocmai corecte și îl avertizează că alte fantome vor apărea pentru a-l ajuta să își schimbe viața.

Sursa foto: billmurraystory.com

Home alone, 1990 (Singur acasă) 

Home_Alone_2_Lost_in_New_York_1244791231_1_1992

Seria de patru filme este centrată în jurul aventurii unui băiețel care reuşeşte în fiecare an să salveze Crăciunul. Numeroasa familie McCallister, îl uită acasa pe Kevin atunci când pleacă în vacanță. Totul pare perfect până când hoţii încep să creeaze probleme, pe care în fiecare episod, tânărul curajos, trebuie să le rezolve eroic.

Sursa foto: cinemarx.ro

Miracle on 34th Street, 1947, (Miracolul din Strada 34) 

Miracle-on-34th-st-cast

Când un bătrân care pretinde că este Moş Crăciun trece drept nebun aproape în faţa tuturor, un tânăr avocat decide să îl apere în instanţă, argumentând că identitatea pretinsă de el este cea adevărată. Cunoscutul film există şi într-o variantă mai nouă, lansată în 1994, cu actriţa Mara Wilson (cunoscută pentru „Mathilda”) în rolul principal. Totuşi, varianta alb-negru şi candoarea autentică pe care o transmite Edward Gwenn în rolul lui Moş Crăciun se potrivesc mult mai bine.

Sursa foto: salon.com

 A Christmas Carol, 1938  (Colinda de Craciun)

jc1

Patrick Stewart interpretează unul dintre cele mai fascinante personaje create de Charles Dickens, meschinul Ebenezer Scrooge, în cea mai recentă ecranizare a romanului clasic Colinda de Craciun. După ce fantoma fostului său asociat îl avertizează că îl așteaptă o noapte furtunoasă, Ebenezer are mai multe viziuni din trecut, prezent și viitor, în urma cărora inima sa de gheață se topește și sufletul i se umple de viață. Colinda de Crăciun este o poveste despre speranță, despre bucuria adusă de sărbătoarea Crăciunului și înălțătoarea forță a spiritului.

Sursa foto: theandrewblog.net 

The Polar Express, 2004 (Polar Expres)

polar-express-wallpaper

În Ajunul Crăciunului, undeva prin anii ’50, un băieţel care locuieşte în Grands Rapids, Michigan, îşi doreşte să creadă în adevăratul spirit al Crăciunului, dar îi este tot mai greu să facă acest lucru deoarece familia lui îi spune mereu că totul este doar un mit. El se trezeşte brusc atunci când aude nişte zgomote puternice de afară, şi iese să vadă despre ce e vorba. Atunci vede un tren magic numit „Polar Express”, iar conductorul îi spune că trenul acesta se îndreaptă spre Polul Nord și că acum este rândul lui să se îmbarce în tren. Chiar dacă la început este neîncrezător şi refuză să urce, se răzgândeşte și în ultima secundă începe aventura.

Sursa foto: athenacinema.com

 The Santa Clause, 1994, (Cine este Mos Craciun)

santa-clause-3-the-escape-clause-2006b

Copiii din lumea întreagă au dreptul să se ăntrebe cine este Moș Crăciun? Cum coboară el pe horn, în special când nu ai sobă? Cum vizitează toate casele din lume într-o singură noapte? Și cât de mare este sacul cu daruri pe care-l poartă în spate? Toate aceste întrebări, și încă multe altele își găsesc răspunsul în comedia „Cine este Moș Crăciun?”.

Sursa foto: countdownuntilchristmas.com

It’s a Wonderful Life, 1946 (O viaţă minunată)

its-a-wonderful-life-3

Probabil cel mai emoţionant film de Crăciun. Producţia din 1946 beneficiază de personaje autentice, de o poveste magică şi de interpretarea minunată a inegalabilului actor James Stewart, omul care primește cel mai frumos dar de Crăciun. În plus, în 1998 a fost votat pe locul 11 în lista Institutului American de Film a celor mai bune 100 de producţii. Este considerat unul dintre filmele favorite din toate timpurile,  fiind votat astfel atât de către public, cât şi de către criticii de film.

Sursa foto: thenumbers.zap2it.com

Love Actually, 2003 (Pur si simplu dragoste)

01

Înainte de Crăciun, în Anglia, se petrec lucruri neobișnuite. Opt oameni își urmează drumul dictat de bătăile inimii și se îndrăgostesc, se despart sau pur și simplu caută pe cineva din cauza singurătății marcante. Se realizează o capsula a realității, fiind prezentat un sumar al posibilităților nesfârșite de a iubi – unii iubesc oamenii nepotriviți, alții îi plâng pe cei iubiți care s-au dus, alții caută pur și simplu pe cineva pentru o aventură.

Sursa foto: mic.com

Joyeux Noël, 2005 (Crăciun fericit)

30wRmvsIaKOHbI0AedATJQfZBx9 (1)

Nominalizat la premiile Oscar pentru cea mai bună producţie străină a anului, filmul se petrece în timpul Primului Război Mondial. În ajunul Crăciunului, militarii renunţă la arme pentru o seară, iar germanii, francezii şi scoţienii fraternizează şi ajung să cunoască oamenii care trăiesc de cealaltă baricadă a frontului de război. Drama, în care joacă Diane Kruger şi Guillaume Canet, transmite o adevărată lecţie de umanitate.

Sursa foto: http: flickfacts.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.