angajatori de top - Timisoara

Atunci când aplicăm pentru un job unul dintre cele mai importante aspecte, dacă nu cel mai important este SALARIUL.

În acest an, va avea loc la Timișoara cea de-a 8-a ediție a celui mai important târg de joburi din zona de vest a țării, este vorba despre Angajatori de TOP Timișoara care se va desfășura săptămâna viitoare, pe 18 – 19 martie la Centru Regional de Afaceri.

Dacă până în urmă cu doar câțiva ani salariul era un subiect tabu, astăzi faptul că firmele spun de la început ce salariu oferă este o schimbare radicală a modului cum este perceput angajatorul de către viitorul angajat.

Astfel că, majoritatea companiilor care participă la târg oferă o remuneraţie financiară în intervalul 300-400EUR pentru programele de internship şi 1000 – 1500 EUR pentru joburile dedicate profesioniştilor. Estimările companiilor variază în funcţie de domeniul de activitate şi nivelul de experienţă. Noutatea ediţiei din această primăvară constă în posibiltatea vizitatorilor de a susţine interviuri-fulger pe parcursul celor 2 zile. În plus, va exista o zonă dedicată gadgeturilor, care încorporează tehnologii inovatoare. 25 de conferinţe şi workshopuri susţinute de companii şi sesiuni de consiliere gratuite vor avea loc pe 18-19 martie la CRAFT.

Unde greşesc candidaţii atunci când aplică la un job? Una dintre cele mai frecvente greşeli ale candidaţilor este modul în care își redactează CV-ul (39%), urmată îndeaproape, pe a doua poziţie, de modul în care se prezintă la interviu (36%). Pe a treia poziţie se situează o înţelegere defectuoasă a modului de aplicare la poziţiile disponibile (15%), urmată de rezolvarea testelor aplicate de companie (9%). Târgul de joburi este o ocazie extraordinară pentru cei care sunt în căutarea unui loc de muncă de a lăsa o impresie bună angajatorului cu care interacţionează şi de a se face remarcați. Pentru a veni în ajutorul candidaţilor, în cadrul Angajatori de TOP Timişoara va exista o zonă denumităCV Experts, unde consultanţi în recrutare vor oferi consiliere gratuită şi sfaturi în privinţa modului corect de redactare al CV-ului.

Ce se întâmplă nou la ediţia Angajatori de Top Timişoara? Noutatea constă în posibilitatea candidaţilor de a participa la o serie de interviuri – fulger, susţinute în cele două zile ale evenimentului. Conceptul de speed interview (interviuri-fulger) este unul dintre cele mai noi tehnici de recrutare, care prezintă avantaje de ambele părţi. Pentru candidaţi, beneficiul este că vor fi expuşi la o serie de interviuri cu un număr mare de companii într-o perioadă limitată de timp, maximizând astfel şansa de a găsi un loc de muncă, iar pentru companii, le oferă posibilitatea să avanseze în procesul de recrutare şi să îşi acopere, astfel, poziţiile disponibile mult mai rapid. Interviurile vor avea loc pe 18-19 martie în cadrul CRAFT, într-un spaţiu special amenajat.

Ediţia aceasta a evenimentului Angajatori de TOP Timişoara reuneşte și 25 de sesiuni denumite SkillShops şi TechTalks, prin care participanţii vor avea parte de o experienţă unică, sesiuni şi discuţii cu reprezentanţii companiilor. Prin sesiunile SkillShops, candidaţii au posibilitatea de a descoperi ce abilităţi şi competenţe caută companiile, cum le poţi îmbunătăţi şi cum poţi deveni un candidat potrivit pentru a face parte din echipa lor. Câteva dintre companiile care vor susţine astfel de prezentări sunt: EY România, Accenture, Lidl Romînia, Valeo, Zoppas Industries Group, Continental, Leman Industrie.

TechTalks sunt sesiuni dedicate candidaţilor cu profil tehnic, celor care sunt pasionaţi de tehnologie si vor să afle informaţii cu privire la ultimele tendinţe în tehnologie, pe 3 direcţii: Software Development, Cloud și Big Data, respectiv Embedded Software. Companiile vor susţine demonstraţii live de scripting şi vor prezenta studii de caz şi proiecte la care lucrează în prezent.Câţiva dintre angajatorii care pot fi întâlniţi în cadrul acestor sesiuni sunt: BearingPoint, Nokia, Yazaki Component Technology, Movidius, Atos IT, Microsoft, Atigeo, Continental, Visma Software, IBM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.