THY VEILS, unul dintre cele mai prolifice grupuri de muzică electronică din România, a lansat un nou single extras de pe viitorul album „Next Forever”. Piesa „Influx” marchează noi dimensiuni de influență compozițională conturate în jurul unor genuri precum synthwave, pop sau funk.

Spotify: https://open.spotify.com/track/5vVCutF3bZadRqVawCpT1l
Apple Music: https://music.apple.com/ro/album/influx-single/1652087343
YouTube Music: https://youtu.be/QIl1bfMZBeE
Tidal: https://tidal.com/browse/track/256908041
Deezer: https://deezer.page.link/qFPhvcAvhoF4ARaB6
Bandcamp: https://thyveils.bandcamp.com/track/influx

Precum un univers într-o neîncetată transformare în lumina bucuriei, THY VEILS își continuă explorarea artistică și ne cheamă să descoperim noi forme de înțelegere și de expansiune spirituală prin sunet. „Influx”, cel mai recent single al trupei timișorene, dincolo de soundscape-ul eclectic reușește să creeze o poartă de acces a individului către o nouă formă de conștiință. Dorința, visul și cunoașterea devin aici părți ale întregului, iar frumosul este unica formă de exprimare a vieții. „Influx” este o invitație la unitate, o celebrare în deplină armonie a lumii.

Influențele de natură funk completează acest peisaj prin tonuri care adaugă mesajului acele nuanțe de veselie ce transformă pașii acestei treceri în mișcări de dans. Ritmul viu și inflexiunile vocale hipnotice dezvoltă o energie care te cuprinde cu ușurință și în sânul căreia te găsești fredonând cu frenezie pasaje de bucurie.

Din punct de vedere tematic, „Influx” descrie cel mai bine direcția spre care se îndreaptă „Next Forever”, un album ce descrie o lume deconectată de la individualitate, aflată într-o nouă stare de conștiință, unitară și indisolubilă, în care bucuria devine singura formă de înțelegere. „Next Forever” continuă astfel această odisee futuristă începută cu albumul „Neoradiant” doar că, de această dată, viziunea creativa se îndreaptă către o explorare a unui univers în care viața devine o experiență unitară. Simțirea și gândul sunt chipuri ale aceluiași impuls care transformă omul în obiect al binelui.

Despre noul material, Daniel Dorobanțu, fondatorul grupului, declară că: “ În contextul explorărilor Thy Veils, «Next Forever» este bucuria pe care ți-o dă gândul apropierii de casă. Este, compozițional vorbind, un dans pe care îl dobândești din inerție, în mod organic și pe care îl dezvolți în principiile libere ale bucuriei. Thy Veils este o călătorie în pas cu timpurile și deseori înaintea lor.”

Într-o serie de articole dedicată albumului „Next Forever” publicată pe site-ul trupei, Daniel Dorobanțu ne introduce în universul creativ al următorului material THY VEILS. În acest prim episod sunt dezvăluite detalii despre tematica și viziunea spre care se îndreaptă „Next Forever”. https://www.thyveils.com/next-forever-and-the-ideas-weaving-its-tapestry-of-storytelling/

Piesa „Influx” poate fi ascultată live și pe 18 noiembrie în cadrul concertului THY VEILS ce va avea loc în Control Club din București.

Nota editorului: Acest articol prezintă opinia autorului, nu a publicației. Pentrutimisoara.ro încurajează exprimarea liberă, timișorenii au ocazia să se înregistreze pe site folosind link-ul înregistrare din partea de sus și să publice articole în care își exprimă opinii, nemulțumiri, sau chiar sesizări. Pentrutimisoara.ro a inițiat acest proiect pentru ca vocea cetățenilor să fie auzită, dar nu răspunde pentru conținutul articolelor autorilor săi. Vezi mai multe aici