Horia Cristian

Deputatul de Timiș, Horia Cristian, a declarat în urmă cu câteva zile că “Timișoara nu este buricul pământului” și că înțelege decizia Guvernului de a nu construi în orașul de pe Bega un spital regional. După multe critici dure aduse la adresa sa, acesta explică printr-un comunicat de presă, de ce susține că Timișoara nu are nevoie de un spital regional, dar nu retractează afirmația că „Timișoara nu este buricul pământului” .

Deputatul Horia Cristian, a declarat acum câteva zile, că decizia Guvernului de a construi spitale regionale la Cluj, Iași și Craiova, ar fi corectă pentru că Timișoara stă destul de bine la capitolul sănătate. “Tăcerea mea din ultimele zile și lipsa de reacție la atacurile ridicole ale opoziției se datorează faptului problemele de sănătate ale timișorenilor și românilor nu se dezbat superficial și politicianist prin declarații prin intermediul presei. Presa a pus o întrebare simplă care are un răspuns complicat. Încercarea mea de a răspunde simplu a generat un val de comentarii”, a explicat Horia Cristian, printr-un comunicat de presă.

Deputatul mai explică de ce consideră că Timișoara are deja un spital regional şi anume Spitalul Județean. „În declarația mea am subliniat clar că Timișoara are, deja, “de facto” un spital regional de urgență – Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara. El funcționează încă de la înființare ca spital regional, deși niciodată nu a purtat acest nume. Cei peste 2 milioane de locuitori ai regiunii de vest au asigurate cele mai bune condiții de tratament accesibile românilor. Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara are, încă din anul 1998, un plan de extindere și funcționalizare, care este realizat în măsura fondurilor alocate de MS”, a mai spus Cristian.

Horia Cristian totuși pare să își mențină ideea că “Timișoara nu este buricul pământului” pentru că în comunicatul de presă nu a precizat de ce a spus acest lucru și nu a revenit asupra afirmației.

Declaratie Horia Cristian – spital regional

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.