Timişorenii care vor să petreacă 1 mai la iarbă verde, trebuie să afle că au câteva restricții. Odată cu modificarea legii picnicului, în 2012, grătarele se pot face numai în locuri special amenajate. Legea prevede reducerea şi eliminarea impactului negativ asupra mediului, stării de sănătate a populaţiei, generat de practicarea inadecvată a activităţilor de picnic.

Potrivit viceprimarului Dan Diaconu, în Timişoara nu există un loc pentru grătar, fiind doar parcuri pentru picnic cu mâncare pregătită de acasă.

Astfel, grătarele se pot desfăşura în următoarele locaţii: Parcul Carmen Sylva (Doina), Parcul Uzinei şi parcul Karlsruhe (Bihor). Totuși, cei care doresc să încingă grătarele au posibilitatea la Albina, Șag sau Sânmihaiu German.

„Dorim să facem cunoscute câteva dintre îndatoririle persoanelor fizice care desfăşoară activitatea de picnic, şi anume: să nu distrugă, modifice ori să degradeze panourile informative, marcajele, indicatoarele, construcţiile, împrejmuirile sau orice alte amenajări aflate în perimetrul zonelor. Să arunce deşeurile doar în locurile special amenajate. De asenemea, să aprindă focul doar în locurile special amenajate şi să îl supravegheze în permanenţă; să respecte orarul de desfăşurare a activităţii de picnic corespunzător zonei respective”, spune viceprimarul Dan Diaconu.

 Nerespectarea prevederilor prezentei legi se sancţionează cu amendă de până la 3000 lei.

Timișorenii care rămân în oraș de 1 mai pot merge la spectacolele organizate la Muzeul Satului. Timp de patru zile, aici vor susține concerte Nicoleta Voica, Petrică Moise, Dumitru Teleagă. Iar sâmbătă va urca pe scenă trupa Cargo.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.