În cursul anului trecut CJT, RETIM și SC RER Servicii Ecologice SRL au încheiat contractul de asociere cu SC PORR CONSTRUCT SRL și C&E Consulting und Engineering GmbH pentru proiectarea și execuția celei de-a doua celulă de depozitare din cadrul depozitului de deșeuri nepericuloase de la Ghizela.

Banii necesari proiectării și execuției pentru celula 2 au provenit din Fondul de Întreținere, Înlocuire și Dezvoltare, iar suma necesară conform contractului este de 13. 230.781,99 lei (fără TVA).

Lucrările fac parte din proiectul ”Sistem integrat de management al deșeurilor din județul Timiș”, al cărui obiectiv principal este dezvoltarea în timp de soluții ecologice pentru depozitarea deșeurilor în județul Timiș. Până acum, în cadrul acestui proiect, au fost realizate Depozitul de deșeuri nepericuloase de la Ghizela, Stația de transfer Timișoara, centrele de colectare de la Făget, Jimbolia și Deta și au fost închise 6 depozite neconforme urbane – Parța, Buziaș, Lugoj, Făget, Jimbolia și Sânicolau Mare.

Tot în cadrul Depozitului de deșeuri nepericulase de la Ghizela, funcționează și stația PALL, de epurare levigat.

În 2017, capacitatea stației s-a dublat, ajungând la 76 m3/zi, iar în acest an a fost montat un sistem de colectare gaze tehnologice.

În acest moment, în cadrul stației PALL se realizează montarea unei instalații de degazificare (filtrare), în urma unui contract de achiziție publică cu SC Process Engineering SRL, în valoare de 1.389.023 lei. Finalizarea lucrărilor este programată în luna noiembrie a.c.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.