Datorită temperaturilor scăzute din ultima peioadă, la nivelul județului Timiș au fost înregistrate 476 de sesizări cu privire la lipsa apei din cauza înghețării branșamentelor consumatorilor.

Problemele înregistrate au fost punctuale și s-au localizat, cu precădere, în locurile în care instalațiile de apă nu au fost protejate de îngheț, în schimb rețelele publice de alimentare cu apă nu au fost afectate de ger, numărul avariilor nedepășind media zilnică.

În Timișoara și în localitățile din jurul municipiului, sâmbătă și duminică, au fost înregistrate 230 de sesizări privind lipsa apei – branșamente și contoare înghețate.

De asemenea, în această dimineață au fost sesizate 118 de situații de contoare înghețate. Echipele de intervenție au lucrat pentru remedierea acestor avarii, începând de vineri, fie prin dezghețarea contoarelor, fie prin înlocuirea acestora cu unele funcționale. În total, în acest sfârșit de săptămână  s-a lucrat cu 29 de echipe, iar în prezent se lucrează cu 19 echipe.

La cele cinci sucursale Aquatim – Deta, Făget, Jimbolia, Buziaș, Sânnicolau Mare – au fost înregistrate, în total, 128 de sesizări privind apometre înghețate și s-a lucrat cu câte două echipe la fiecare sucursală.

Aquatim reamintește clienților că le revine responsabilitatea protejării de îngheț a contoarelor montate pe proprietatea lor. Protejarea contoarelor de apă, în special a celor montate în subsolurile imobilelor neprotejate termic și în căminele de apometru, se face cu ajutorul materialelor termoizolante sau a materialelor textile.

Dispeceratul Aquatim poate fi contactat non-stop la numerele de telefon 0256 201362 și 0756 119528, pentru probleme legate de serviciile de alimentare cu apă şi de canalizare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.