Dacă ai 60.000 de euro și vrei să achiziționezi un imobil, trebuie să știi că astăzi, opțiunile pentru un asemenea buget sunt semnificativ mai numeroase decât în urmă cu cinci ani, când această sumă putea fi considerată drept una modestă pentru cumpărarea unei locuințe, cel puțin în marile orașe.

Potrivit unei analize realizate de Imobiliare.ro, acum, în această sumă se încadrează apartamente vechi și noi, cu până la patru camere în interiorul marilor orașe, vile nou-construite la periferia acestora, precum și case de vacanță la mare sau la munte.

De exemplu la Timișoara, în zona Soarelui, un apartament cu patru camere, de 90 de metri pătrați utili, are un preț cerut de 60.000 de euro. Acesta este situat la etajul trei din patru al unui bloc finalizat înainte de 1990.
Cu aceeași sumă poate fi achiziționată, tot în sudul orașului, în zona Steaua, un apartament nou, într-un bloc finalizat în 2008. Locuința are 78 de metri pătrați utili și se află situată la etajul trei din patru.
În zona Plopi, o casă cu patru camere, structurată pe parter și mansardă, este scoasă la vânzare pentru 60.000 de euro. Locuința a fost construită în anul 1999, are o suprafață utilă de 150 de metri pătrați și 486 de metri pătrați de teren.

Dacă vă interesează casele de vacanță la munte și la mare, acum paleta de oportunități în bugetul de 60.000 de euro este completată de oferte de case de vacanță în zone cu potențial turistic ale României.
În Alba Iulia, zona Exterior-Vest, este scoasă la vânzare o casă de vacanță în stil rustic. Aceasta dispune de o suprafață de 150 de metri pătrați utili, este compusă din trei camere și se vinde complet mobilată și utilată. Terenul de 750 de metri pătrați este amenajat cu grădină și o mică piscină.
La malul mării, în Mangalia, o vilă nouă (construcție 2013) are un preț cerut de 59.000 de euro. Locuința este compartimentată în trei camere, are o suprafață utilă de 130 de metri pătrați și dispune de un teren de 380 de metri pătrați.
În Comarnic, județul Prahova, o casă cu patru camere, ridicată în anul 2007, poate fi achiziționată cu 60.000 de euro. Locuința este structurată pe parter și mansardă, are o suprafață utilă de 126 de metri pătrați, iar terenul aferent se întinde pe 1.350 de metri pătrați.

Sursa foto: imobiliare.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.