Monica Macovei, a fost prezentă la Timișoara săptămâna trecută pentru lansarea candidaturii la alegerile prezidențiale. Lansarea a avut loc într-o hală dezafectată de la Fructus, pe care oamenii au căutat-o cu răbdare datorită unei proaste organizări.

În prima fază Macovei a denunțat clasa politică, în special camarila PSD-istă şi  pe Victor Ponta, fără să-l ierte pe Traian Băsescu de critici. În a doua parte a discursului a intrat în tema bisericească lansând 10 porunci pentru clasa politică: 1. Să nu ai alt stăpân în afară de cetăţean, 2. Să nu trădezi intereseul naţional, 3. Să nu ataci interesele statului, 4. Să nu furi, 5. Să nu risipeşti banul public, 6. Să nu minţi, 7. Să nu plagiezi, 8. Să îţi educi copiii, 9. Să îţi respecţi părinţii, 10. Să îţi ajuţi semenii.

Monica Macovei și-a asumat un risc destul de mare prin discursul politic care face trimitere la cele 10 porunci din Biblie. Astfel, criticile celor prezenți la auzul celor 10 porunci nu au întârziat să apară.

Alte gafe ale prezidențiabilei Monica Macovei

Monica Macovei şi-a lansat şi elementele de bază ale campaniei, spre exemplu sigla, este una roşie, rotunjită cu litera M în centru, pe fond alb, deci imită exact elementele cromatice ale PSD-ului, dar si logo-ul unei platforme online dedicate proaspetelor mămici (http://teodormarin.ro/logo-macovei/).

Altă eroare a fost verigheta de pe mâna prezidenţiabilei, deşi cu toţii ştim că aceasta este divorţată de mai mulţi ani. Un alt element care a lăsat de dorit a fost ținuta doamnei Macovei, aceeași cu cea pe care a purtat-o şi în urmă cu trei săptămâni la sala Vega de la Bastion,  şi se pare că o va purta pe toată perioada campaniei. Un alt minus ar fi lipsa de mobilizare din partea publicului, mulți dintre cetățenii din oras au fost nemulțumiți deoarece nu au reușit să identifice locația lansării, pentru a putea fi prezenți.

 

Foto: Denisa Mihai

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.