Organizația PNL Timiș a depus încă o sesizare la BEJ Timiș cu privire la o posibilă fraudă electorală săvârșită în comuna Bara, la secția de votare nr. 311.

Astfel, reprezentanții PNL Timiș spun că aici s-au inregistrat pe listele suplimentare mai multe voturi, respectiv 46 de persoane dintr-un total de 76 de persoane.

Totodată, liderii PNL au depus o altă sesizare la BEJ Timiș cu privire la o posibilă fraudă electorală săvârșită pe raza comunei Jebel, la secția de votare nr. 438. Aici, 92 de persoane au votat pe listele suplimentare.

Astfel de incidente au avut loc și la Deta, la secția de votare nr. 256. Potrivit reprezentanților PNL Timiș, aici a votat un număr neobișnuit de mare de persoane care au fost înscrise pe listele suplimentare, respectiv 45 de persoane. Această proporție neobișnuit de mare poate indica și posibilitatea săvârșirii unor infracțiuni electorale conform Codului Penal.

PNL Timiș a cerut BEJ Timiș să ia măsuri imediate pentru verificarea situației.

Din informațiile generale centralizate la nivelul Filialei PNL Timiș până la ora 19,00 la nivel județean au votat peste 7.500 de persoane pe liste suplimentare, cifră care reprezintă aproximativ 11% din totalul persoanelor care și-au exercitat dreptul la vot. PNL apreciază acest procent ca neobișnuit de mare și învederează Autoritatea Electorală Permanentă cu privire la o posibilă fraudă electorală de proporții prin încălcarea mai multor litere ale art. 53 din Legea 33/2007 și ale dispozițiilor Codului Penal în materie electorală. În acest sens PNL Timiș a făcut mai multe sesizări către Biroul Electoral de Circumscripție Nr. 37 Timiș care până la ora la care s-a transmis această sesizare către AEP au rămas fără răspuns”, spun reprezentanții partidului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.