440 de focare de pestă porcină africană se înregistrează la ora actuală în țară, cele mai multe fiind în judeţul Tulcea.

În urma evoluției dinamice a bolii – până în prezent fiind afectate județele Bihor, Sălaj, Satu Mare, Tulcea, Constanţa, Brăila și Ialomiţa – Primăria Timișoara a emis următorul comunicat pentru crescătorii de animale:

„Potrivit Ordonanţei Guvernului nr. 28/27.08.2008, persoanele fizice şi persoanele juridice cu domiciliul fiscal în Timişoara sau în alte localităţi care deţin pe raza municipiului Timişoara animale din specia porcine sau alte specii de animale domestice şi/sau animale sălbatice crescute în captivitate (bovine, ovine, caprine, cabaline, iepuri, animale de blană, păsări, familii de albine etc. au obligaţia de a declara pentru înscrierea în Registrul agricol, datele cu privire la efectivele de animale deţinute, precum şi datele privind suprafeţele de terenuri agricole (inclusiv grădina), utilajele agricole, pomii fructiferi şi construcţiile pe care le exploatează sau le deţine în proprietate, pe raza Municipiului Timişoara.
În vederea declarării datelor pentru registrul agricol, persoanele fizice şi persoanele juridice susmenţionate trebuie să se prezinte la sediul Compartimentului Administrare Fond Funciar, Piaţa Victoriei nr. 5 (cu intrare din B-dul Mihai Eminescu, nr. 1), din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara, în zilele de luni, miercuri şi vineri între orele 8,30-10,30, marţi şi joi între orele 8,30-10,30 şi 14,00-16,00.
Conform prevederilor art. 20 alin. (1) din O.G. nr. 28/27.08.2008 cu modificările şi completările ulterioare, nedeclararea datelor care fac obiectul registrului agricol, refuzul de declarare, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 100 lei la 500 lei în cazul persoanelor fizice, iar în cazul persoanelor juridice, cu amendă de la 300 lei la 1500 lei” se precizează în comunicatul primăriei Timișoara.

sursa foto: descopera.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.