florin-teodorescu

Anul acesta, în 7 și 8 noiembrie, Florin Teodorescu organizează cea de-a 26-a ediție a concursului internațional de culturism și fitness Cupa libertății Memorial Vasile Balmuș”, care se va desfășura la Timișoara, în 8 octombrie, la Centru Regional de Afaceri și concursul “Clasic Florin Teodorescu”, ediția a 9-a, care se v-a desfășura la Lugoj, la Sala de culturism și fitness Florin Teodorescu, în data de 7 noiembrie. Ambele evenimente vor începe de la ora 17.

În urmă cu 25 de ani, mai exact în zilele agitate ale Revoluției din 1989, Vasile Balmuș, karatist și cultirist de renume din orașul nostru, a fost împușcat în 17 decembrie, la numai 26 de ani. Acest tragic eveniment l-a marcat profund pe Florin Teodorescu care din acel moment a decis să dedice memoriei bunului său prieten acest concurs internațional, care în prezent se află la cea de-a 26-a aniversare.  A existat un an în care competiția a fost organizată de două ori. Vădit emoționat de semnificația acestui eveniment Florin Teodorescu își aduce aminte cu ochii plini de lacrimi de ultimele clipe petrecute alături de prietenul său:

“ Am refuzat să trec strada, l-am lăsat să se ducă, în momentul când a trecut strada armata l-a împușcat. Norocul, sau așa a fost ca eu să nu trec strada cu el, eu am rămas și faptul că am rămas îi dedic în fiecare an acestă competiție”.

La concursul din Timișoara vor participa sportivi din Serbia, Ungaria, Germania și România. Se vor acorda premii în bani, diplome și trofee. Concurența din acest an va fi una foarte puternică, întrucât Ungaria se clasează pe primul loc în Europa și vor fi prezenți la competiție cei mai buni sportivi din lot.

Competiția a fost organizată cu sprijinul Consiliului Județean, care a alocat pentru acest eveniment suma de 1800 RON, restul cheltuielilor fiind suportate de către Florin Teodorescu.

Alături de culturistul timișorean au fost prezenți Farcaș Gheorghe, multiplu campion la judo, participant la numeroase concursuri naționale și internaționale și Ion Damaschin, maestru emerit și unul dintre mai cunoscuți antrenori de atletism la nivel național și internațional.. Aceștia și-au arătat nemulțumirea în legătură cu nepăsarea care există la ora actual în sprijinirea și promovarea sportului în orașul nostru, afirmând că degeaba vom avem o mulțime de săli de sport noi, frumos amenajate dacă nu vom mai avea sportivi.

Sursa foto: sport9.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.