Acasă Administrație Flavius Roșu face performanță la Primăria Șag. Prima dezbatere publică din comună...

Flavius Roșu face performanță la Primăria Șag. Prima dezbatere publică din comună a stâns aproximativ 100 de oameni

4.036 views
dezbatere-publica-sag-2016

Număr record de participanți la prima dezbatere publică din istoria postdecembristă a comunei Șag, raportat la dezbaterile publice organizate de Primăria Timișoara.

La inițiativa primarului social-democrat, Primăria Șag a consultat locuitorii în privința alocării bugetului local pentru anul 2017. Scopul principal al dezbaterii l-a reprezentat încercarea de a identifica împreună cu cetățenii principalele priorități în elaborarea bugetului, prin colectarea problemelor și a nevoilor imediate transmise de către cei prezenți. Flavius Roșu, primarul comunei Șag a promis în campania electorală de la alegerile locale că va conduce primăria împreună cu locuitorii comunei, cel mai important pas fiind realizat prin astfel de dezbateri publice.

La dezbatere au fost prezenți primarul comunei, Flavius Roșu(PSD), Adrian Orza – consilier independent în Consiliul Local Timișoara -, Daniel Precup – contracandidatul liberal de la alegerile locale a actualului primar, precum și consilieri locali din actualul mandat și din vechiul mandat.

Primăria Șag dispune de un buget anual de aproximativ 6 milioane de lei, destul de mic raportat la alte comune, din care 3,4 milioane sunt venituri obținute din impozite și taxe locale, restul sumei provenind din TVA și fonduri alocate de către Consiliul Județean Timiș.

Bilanțul primarului Flavius Roșu(PSD) în primele 5 luni de mandat

În primele 5 luni de mandat Flavius Roșu, susținut de Consiliul Local, a demarat proiectul pentru extinderea primăriei cu o sală nouă pentru Consiliul Local, o bibliotecă și extinderea remizei P.S.I, lucrare contractată prin licitație cu o valoare de aproximativ 180.000 de euro, a finalizat reabilitarea trotuarelor începute de vechea administrație, a asfaltat străzile a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și  a reabilitat o porțiune de drum județean spre comuna Parța și strada a II-a. La locurile de joacă din cele 5 parcuri din comună au fost făcute reparații și lucrări de întreținere, iar stațiile de autobuz au fost reabilitate.

Pe lângă aceste investiții, mai sunt lucrări care se finalizează în luna decembrie, respectiv pietruirea drumurilor și realizarea iluminatului public din zona Mănăstirii Șag.

În această perioadă a fost demarat proiectul pentru reabilitarea parcului de la drumul național, strada a XI-a, licitația pentru contractarea lucrărilor fiind programată în primăvară, s-au început demersurile pentru preluarea școlii vechi de la Biserica Catolică și pentru preluarea Casei de Cultură “Mihai Viteazu”, iar drumul care leagă Sânmihai de Șag a fost predat la Consiliul Județean Timiș pentru realizarea unei legături de trafic uşor între Calea Aradului şi Şag.

Proiecte pentru anul 2017

Primarul comunei Șag, Flavius Roșu are ca obiective principale în 2017 asfaltarea drumului care leagă comuna de Chișoda, extinderea grădiniței din fonduri locale, construirea unei creșe lângă primărie cu fonduri europene, proiect care este în derulare și care are o valoare de 500.000 de euro, construirea unui centru medical cu sprijinul Asociației “Grupul de Acțiune Locală Timișul de Centru”, care contribuie cu suma de 150.000 de euro din fonduri europene, diferența urmând să fie suportată de la bugetul local, iluminatul stradal va fi schimbat în toată comuna în sistem led, prin finanțare proprie cu plata în 3 ani. De asemenea, în 2017 vor fi reabilitate șanțurile și podețele din comună.

Cel mai mare proiect va fi demarat în toamna anului 2017 în parteneriat cu Aquatim. Este vorba despre extinderea canalizării și a rețelei de apă în toată comuna, proiect care ajunge la 5,7 milioane de euro, finanțare nerambursabilă obținută prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM).

dezbatere-publica-sag

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Confirmare

Pentrutimisoara.ro are nevoie de acordul dumneavoastra in conformitate cu noile reglementari privind Protectia Datelor (GDPR).

Partenerii nostrii folosesc tehnologii precum cookie-uri pe site-ul nostru pentru a ajunge mai usor la voi cu anunturi publicitare personalizate.

Afla mai mult