Universitatea de Vest din Timișoara a lansat Secția de șah, ca parte a Clubului sportiv pe care îl patronează. Cu această ocazie, instituția, alături de parteneri, a organizat Festivalul „ȘAH PENTRU TOȚI”, cu participarea a aproape 200 de copii din întreaga țară, dar și din Serbia și Ungaria, pasionați ai șahului.

Fondul de premiere a fost în valoare de 20.000 lei, cu asigurarea de câștiguri pentru locurile I-V la fiecare concurs, în total 50 de tinerii fiind premiați în cadrul Festivalului.

„Nu poate decât să te bucure să vezi sute de copii angrenați într-un sport atât de nobil. Desfășurarea de competiții nu este o noutate la UVT, iar prin noua secție de șah avem posibilitatea să ne axăm și pe acest segment. Ne dorim de la studenții noștri, de la tineri, să fie competitivi și să își dezvolte cât mai multe capacități sportive și intelectuale”, spune Rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Competiția a fost organizată în parteneriat cu ACS Pro Logos și s-a desfășurat în noua sală de sport a UVT,  Str. Popa Șapcă 3. În cadrul evenimentului a fost prezentată și noua antrenoare a Secției de șah, Marea Maestră Internațională Irina Ionescu. La Secția de șah se poate înscrie orice pasionat de acest sport, indiferent că face parte din Universitate sau nu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.