Festivalul Internațional de Șah pentru Copii și Juniori 2014 se va desfășura la Timișoara timp de o săptămână, în perioada 10 – 17 august, iar prin cei 25.000 RON asigurați ca fond de premiere competiția este cea mai mare destinată copiilor și juniorilor cu vârsta sub 20 de ani, organizată în România.

UVT a asigurat cazarea în căminele sale pentru toți cei aproximativ 300 de participanți la competiție. Campionii naționali la șah clasic, ediția 2014, sportivii cu dizabilități și sportivii care provin din familii cu un venit mediu pe membru de familie sub 600 lei beneficiază de cazare gratuită. Sumele rezultate din cazarea celorlalți participanți vor fi parte a fondului de premiere.

Implicarea Universității de Vest din Timișoara nu este una întâmplătoare, în cadrul noului Club sportiv al UVT fiind înființată și o secție de șah.

“Am făcut o prioritate din promovarea sportului la Universitate, iar șahul, sportul minții, merită toată atenția noastră. Acești sportivi sunt minunați și ne bucurăm să le fim aproape. Le oferim cazarea în căminele noastre, iar fondurile rezultate vor merge către premierea câștigătorilor. Facilităm, astfel, șederea la Timișoara și, în același timp, susținem competiția financiar prin direcționarea sumelor obținute către premii”, spune Rectorul Universității de Vest din Timișoara, Prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Le ediția din acest s-au înscris participanți din Serbia, Marea Britanie, Macedonia și România.

Concursul este organizat de Asociația PRO LOGOS și Clubul Sportiv Mediator Giarmata Vii, iar deschiderea evenimentului va avea loc duminică, 10 august, de la ora 18.00, la Restaurantul Universitar Politehnica, din Complexul Studențesc.

Pentru informații suplimentare puteți accesa pagina de internet www.chessopen.net

sursa foto: chessopen.net

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.