Instituția Prefectului, a fost gazda ședinței Centrului Local de Combatere a Bolilor Timiș, condusă de domnul prefect Eugen Dogariu.

Dezbaterea a fost convocată pentru a se lua măsurile necesare privind prevenirea, controlul şi eradicarea  în județul Timiș a febrei catarale maligne a ovinelor (Bluetongue), boală care afectează rumegătoarele domestice şi sălbatice. La ora actuală au fost confirmate focare de boala în judeţul Caraş Severin, la graniţa cu judeţul Timiş. Ca urmare a acestui fapt, au fost instituite zone de protecţie şi de supraveghere în jurul focarelor de boală, zone circulare,  ce se întind pe o distanţă de 100 şi, respectiv 150 km, în care sunt stabilite o serie de restricţii sanitare veterinare, în ceea ce priveşte circulaţia bovinelor, ovinelor şi caprinelor.

Târgurile de animale din județul Timiș rămân închise până la data de 5 octombrie, restricţia putându-se prelungi în funcţie de evoluţia bolii. Proprietarii de stâne  nu au voie să permită părăsirea amplasamentului actual de către turmele de rumegătoare, până la data de 5 octombrie, după această dată, având voie să părăsească amplasamentul numai cu avizul scris al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Timiș, aviz ce se obţine prin intermediul medicilor veterinari din cadrul circumscripţiilor sanitare veterinare teritoriale. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.