evolutia umana

ASUR, ADIP și Știință și Tehnică vă invită să descoperiți aspecte fascinante ale evoluției, vizitând expoziția intitulată “Descendenţa speciei umane”. Expoziția realizată de către artistul plastic și paleoantropologul amator Eduard Constantin Olaru va putea fi vizitată în perioada 12 februarie- 27 februarie 2015.

Expoziţia “Descendenţa speciei umane” abordează o tematică unică în România, evoluția speciei umane. Studiile anatomice faciale sunt prezentate într-o manieră ştiinţifică, având la bază tehnicile utilizate de către criminalistică în reconstrucția chipului. Exponatele oferă vizitatorului atât o exeriență educațională, prin intermediul acurateței științifice cu care au fost create, cât și o experiență emoțională, datorată reprezentării artistice realizată cu măiestrie.

În România, publicul nu este prea bine informat cu privire la teoria evoluţiei în general şi a omului în special, prin urmare consider că o astfel de expoziție este cu adevărat necesară. Am încercat să realizez exponatele într-o manieră cât mai atractivă, pentru a putea reda informațiile științifice pe înțelesul publicului larg, fie că vorbim de copii sau adulți.” a declarat Eduard Olaru.

Expoziția a fost adusă la Timișoara prin intermediul ASUR – Asociația Secular-Umanistă din România – în colaborare cu ADIP – Asociația pentru Dezvoltare Intelectuală și Personală – și Știință și Tehnică, care au dorit să marcheze în acest fel 206 ani de la nașterea celebrului naturalist britanic, Charles Darwin, fondatorul teoriei evoluției.

Deschiderea oficială a expoziției va avea loc joi, 12 februarie, de la ora 18:00, în cadrul Bastionului Maria Therezia și care își propune să ofere o mai bună înțelegere a evenimentului.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 12 februarie- 27 februarie 2015, la Bastionul Maria Therezia, str. Hector, Timisoara . Programul de vizitare: 11:00-19:00. Intrarea este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.