Forin Teodorescu, Jay Cutler și Ronnie Coleman la Timișoara

Acum zece zile Televiziunea Cetățeanului semnala o licitație cu dedicație propusă de primarul Timișoarei care viza închirierea spațiului de la Sala Olimpia și transformarea unei suprafețe de 110mp în bar.

La licitație a participat firma lui Florin Teodorescu, o legendă vie a culturismului românesc, și firma iubitului consilierei primarului Nicolae Robu.

Vă reamintim că la ANAF firma iubitului consilierei primarului apare pe pierdere și cu o cifră de afaceri zero, pe anul 2012.

Președintele Comisiei de Licitație, Mihai Costa, recunoaște neregulile semnalate în articolul publicat pe site-ul nostru și anume faptul că în caietul de sarcini nu a fost trecută o condiție de bonitate prin care firmele participante să demonstreze că pot susține financiar investiția.

„Într-adevăr a fost o omisiune în caietul de sarcini partea asta de garanție financiară în sensul de bonitate. ” spune Mihai Costa.

După articolul publicat, Primăria Timișoara a transmis celor două firme solicitare de clarificare cu trei puncte. La primele două se cerea detalierea valorică a investiției, iar la punctul trei se solicita un document care să demonstreze capacitatea financiară a firmei pentru realizarea lucrărilor de amenajare în termenul de execuție asumat.

Ei bine, lucrurile se bat cap în cap. În primul rând, conform legii, se pot cere doar clarificări după ce licitația a fost pornită, iar punctul trei reprezintă o completare la caietul de sarcini, nicidecum o clarificare.

Solicitarea punctului trei către ofertanți, conform legii, poate duce la anularea licitației. De asemenea Primăria a solicitat un act către ofertanți, care nici președintele comisiei nu știe dacă va conta. Un act care presupune multă muncă și bătaie de cap a firmelor cu băncile, pentru a pune un disponibil mare în cont, pentru a avea o scrisoare de garanție bancară sau de bonitate, poate rămâne în dosarul documentelor nefolositoare așa cum declară reprezentantul Primăriei.

„O să analizăm cu comisia dacă se poate sau nu ține cont fiindcă nu a fost cuprins în caietul de sarcini, nu vă pot eu răspunde acum. Să vedem dacă ei ne vor da acest detaliu, dacă ne vor da este practic o asumare. Rămâne la latitudinea firmelor. ” spune Mihai Costa.

Florin Teodorescu este de 14 ani chiriaș la Sala Olimpia și în acest timp a făcut cunoscută Timișoara în lume prin sportul pe care îl practică. Pe lângă zeci de competiții sportive organizate de Florin Teodorescu cel mai important este Campionatul European de Culturism din 2012, singura ediţie organizată vreodată în România.

Rămâne deocamdată întrebarea: De ce la unele licitații Primăria face omisiuni?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.