Nicolae Robu
Nicolae Robu

Primarul Nicolae Robu împreună cu trei angajați din Primăria Timișoara sunt urmăriți penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu și a infracțiunii de fals în declarații.

Plângerea inițială a fost formulată de un fost angajat al primăriei Timișoara, disponibilizat prin modificarea organigramei instituției, împotriva primarului și a angajaților: șef serviciu secretariat – Drăgoi Simona Daniela, șef serviciu resurse umane – Aurelian Rodica și Zupcău Delia Adriana, dar a fost clasată de prim procuror Chivu Claudia Irina. Partea vătămată a contestat decizia procurorilor, de neîncepere a urmăririi penale, în instanță.

Judecătorul a admis că procurorii nu au administrat corect toate probele și a decis începerea urmăririi penale față de inculpații Nicolae Robu, Zupcău Delia Adriana, Drăgoi Simona Daniela, şi Aurelian Rodica.

În temeiul art. 341 C.pr.pen. admite în parte plângerea formulată de petentul A.A.C, împotriva ordonanţei de clasare dată în data de 17.12.2015 în dosarul nr. 6494/P/2014 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara. În temeiul art. 341 alin. 6 lit.b C.pr.pen. trimite cauza procurorului în vederea începerii urmăririi penale faţă de intimaţii Robu Nicolae, Zupcău Delia Adriana, Drăgoi Simona Daniela, şi Aurelian Rodica, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, prevăzută de art. 246 C. pen. din 1969, în prezent art. 297 alin. 2 C.pen., precum şi faţă de intimata Aurelian Rodica sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută de art. 326 C. pen.. În temeiul art.275 al.3 C.pr.pen. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 16.06.2016.” se arată în soluția dată.

Fostul angajat a fost disponibilizat în 2010 în urma HCL nr.330/03.08.2010, a câștigat procesul cu primăria Timișoara în 2012, prin care s-a dispus anularea hotărârii Consiliului Local nr.330/2010. Timp de doi ani a încercat prin mai multe solicitări către primărie să obțină punerea în aplicare a sentinței definitive și irevocabile dată de Curtea de Apel Timișoara, dar la multe adrese nu a primit răspuns, iar primarul Nicolae Robu a refuzat să pună în aplicare hotărârea definitivă și irevocabilă a instanței. În prezent acesta lucrează la o companie multinațională.

Persoane cu funcții de decizie din Primăria Timișoara nu au pus în aplicare decizia civilă nr.699/20.03.2012, irevocabilă, pronunțată de Curtea de Apel Timișoara în dosarul prin care s-a dispus anularea Hotărârii Consiliului Local al Mun. Timișoara nr.330/03.08.2010 privind modificarea și aprobarea Organigramei și a Statului de funcții pentru aparatul de specialitate al primarului, revenirea la organigrama dinainte de disponibilizări” arată fostul angajat al primăriei Timișoara în plângerea către Judecătorie.

UPDATE: vezi aici răspunsul primarului

6 COMENTARII

  1. Asa sunt Totii Comunisti.. Din Timisoara in Toata Tara Decind sau nascut iei Sa fie Bogatii ca pe vremea Lui Ceausescu le confisca toata Averea so face au puscarie … Din ’90 pina acuma au tot Furat si Mai FURA ca au de unde ..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.