Europarlamentarul Victor Negrescu  prin prisma cabinetului pe care îl are deschis, are  în vedere derularea de proiecte implementate de CJT precum și de alte autorități publice locale, care sunt în măsură să implementeze proiecte care vor fi de actualitate în acest an.

Negrescu venit azi la Timișoara pentru a deschide audiențele la cabinetul de europarlamentar, dar și pentru o discuție cu autoritățile publice locale din orașul nostru, despre un portal care a fost lansat în urmă cu 2 săptămâni, granturieuropene.ro, prin care se poate afla mai multe despre fondurile europene disponibile direct la nivelul comisiei europene.

În acest moment există peste 800 de linii de finanțare la nivel european disponibile prin accesare directă, dintre care aproximativ 300 pentru autoritățile publice locale în valoare de 35 de miliarde de euro/an, comparativ cu doar 7 miliarde/an cât are la dispoziție România prin fondurile  structurale.

În puținul timp de la lansare au existat numeroase persoane  care au vizitat acest portal, existând o tendință din ce în ce mai mare de a cunoaște aceste oportunități.

“ Sunt proiecte diferite care pot fi accesate, de la finațarea tinerilor care vor să învețe o meserie la nivel european, sau vor să învețe cum să dezvolte o afacere, până la proiecte care permit schimbarea transportului public local, îmbunătățirea acestor servicii, introducerea a tot ce înseamnă energie regeneabilă în iluminatul public local sau încălzirea școlilor, sau alte chestiuni de genul acesta”, a precizat europarlamentarul Victor Negrescu.

În prezent există foarte multe finanțări diferite, fiind deschise 94 de linii de finanțare, care pot fi mari oprtunități pentru mediul de afaceri din județul nostru și nu numai.

Acest portal ete deosebit de important deoarece până în momentul de față un procent de doar 3% din aceste fonduri au fost accesate, motivele fiind diverse, pornind de la limba în care este postată informația până la modalitățile de aplicare, iar un aspect important este acela că noul portal se adrează, celor care îl vizitează, în limba română, deci numărul celor care devin interesați crește substanțial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.