ISJ

Astăzi a avut loc proba scrisă în cadrul concursului național de ocupare a posturilor didactice/ catedrelor vacante/rezervate în învățământul preuniversitar de stat și particular.

Concursul a fost organizat de inspectoratele şcolare, iar coordonarea metodologică a concursului a fost asigurată de Ministerul Educaţiei Naționale şi Cercetării Ştiinţifice.

Concursul a constat în probă practică sau inspecţie specială la clasă în profilul postului didactic solicitat şi probă scrisă, potrivit programelor specifice pentru concurs, aprobate prin ordin al ministrului educaţiei naționale şi cercetării ştiinţifice.

Candidații au susținut inspecţiile speciale la clasă și/sau probele practice/orale în profilul postului didactic solicitat în perioada 31 mai 2016-01 iulie 2016.

Proba scrisă a concursului s-a desfășurat în trei centre de concurs:

Centrul Nr. 1 – Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară Timișoara,

Centrul Nr. 2 – Colegiul Tehnic  „Henri Coanda” Timișoara,

Centrul Nr. 3 – Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu” Timișoara.

La concurs s-au înscris 916 candidați pentru 56 de discipline. Dintre aceștia 109 candidați au fost absenți și 68 s-au retras. Rezultatele vor fi afișate în 27 iulie. Contestațiile se vor depune la inspectoratele școlare în perioada 27 -28 iulie 2016, iar eezultatele finale, după contestații, se afișează în data de 3 august 2016.

Conform informațiilor oferite de Inspectoratul Școlar Județean Timiș anul acesta au fost scoase la concurs 2.285 de posturi, dintre care 1.295 în mediul urban și 990 în mediul rural.

Disciplina de concurs unde s-au înregistrat cei mai mulți candidați, 166, a fost limba și literatura română, pedagogia preșcolară și metodica desfășurării activităților instructiv-educative în gradinița de copii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.