Senatorul Petru Ehegartner, președintele filialei Timiș a Partidului Liberal Reformator (PLR) susține că președintele Traian Băsescu trebuie suspendat din  funcție, chiar dacă acest lucru se va întâmpla și în ultima zi de mandat. Pentru a convinge Ehegartner vine cu un exemplu celebru.

“Eu spun că suspendarea preşedintelui are sens. Chiar dacă cel mai frecvent argument invocat e faptul că este la finalul mandatului. Fals, aici aduc în discuţie un eveniment similar petrecut în Cehia. Preşedintele Vaclav Havel a fost suspendat în ultima sa zi de mandat. Puterea supremă în stat este a parlamentului. În cazul lui Vaclav Havel, parlamentul a ţinut să îşi arate adevărata putere constituţională, chiar dacă a fost în ultima zi. Urmările sunt de natură personal. Nu ar mai putea beneficia de ceea ce oferă această funcţie”, a spus Ehegatner.

 

Liderul național PLR, Călin Popescu Tăriceanu ce ocupă funcția de președinte al Senatului României a început recent un demers în urma căruia vrea suspendarea președintelui Traian Băsescu chiar dacă acesta mai are doar două luni de mandat.

 

23 COMENTARII

 1. Cine esti tu ,mai cameleonule ?Eu am votat PNL . TU ,ai trdat PNL.Tu, faci parte dintr-un Parlament ilegal si IMPOSTOR . NOI ROMANII AM VOTA LA REFERENDUM UN PARLAMENT DE 300 DE MEMBRII. VOI L-ATI MULTIPLICAT LA 580 . DECI SINTETI IMPOSTORI ,SI CA ATARE TREBUIE SA RASPUNDETI ACESTUI POPOR IN FATA LEGII .

 2. Dar n-ai vrea sa te suspenzi singur ? Esti platit din bani nostri ca sa fii un alt imbecil pe scaun de senator. Te invit sa iti faci sepukku, poate iti mai recapeti din onoare…

 3. De frica! O avea si el ceva pe inima! Santeti putini fraiere, poporul roman nu mai este hipnotizat si s-a trezit la realitate. Nu Basescu este marea amenintare pentru Romania, ci voi care santeti lacomi sa preluati cat mai repede puterea in Romania si sa va impartiti prada!!

 4. Si eu tot asa vad lucrurile si pt o zi merita suspendat.
  Ni s-ar da si noua o satisfacție morala, ca am votat sa fie suspendat si i-am votat pe cei ce formau USL-ul tocmai pt ca sa ne scape de Basescu.
  Se pare ca s-a uitat motivul pt care au ajuns in Parlament cei pe care i-am votat.
  JOS BASESCU!

 5. PT MANN MANN de ce sa i fie rusine ? ca nu si a tradat zecile de mii de timisoreni care l au votat ? ca nu sa dus la dusmanul timisorenilor ? la PDL ?

 6. Cine esti?ca nu te-am mai vazut?ce ai facut pentru locuitorii orasului?sau doar atata poti sa-l copiezi pe Tariceanu ?Rusine sa va fie ca vreti sa va satisfaceti orgolii personale si sa risipiti banii nostrii.Halal ales.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.