Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș împreună cu DENKSTATT România și Centrul Național pentru Producție și Consum Durabile organizează  astăzi, începând de la orele 930, în Sala C.E.D.O. a sediului CCIAT din Piața Victoriei, un workshop cu tema:  “Eficiența energetică în firme prin ECO-DESIGN”.

Obiective

Work-shop-ul privind eficiența energetică prin eco-design, are ca obiectiv instruirea firmelor cu privire la: sisteme de management energetic; cerințe ale standardului ISO 50001; metodologia de evaluare, identificare și analiză a măsurilor de eficiență energetică în firme; eco-design-ul ca instrument al eficienței energetice și servicii oferite de experții în eco-design.

Cui se adresează?

Instruirea este realizată de experți naționali și internaționali, și se adresează firmelor, asociaţiilor de firme şi clusterelor care ambalează sau produc ambalaje; produc, asamblează şi /sau comercializează echipamente de produs ambalaje; imprimă ambalaje; produc adezivi, chimicale, fluide de imprimerie pentru ambalaje; produc, vând sau distribuie orice produs care necesită ambalare pentru a fi distribuit sau vândut.

Evenimentul este organizat în cadrul Proiectului „Danube-PIE – Inovarea produselor prin eco-design în Regiunea Dunării”, co-finanțat prin Programul pentru Competitivitate și Inovare CIP-EIP, și vizează promovarea eficienţei resurselor şi materialelor prin eco-design la nivelul IMM-urilor din regiunea Dunării.

Beneficii

Beneficiile proiectului asupra firmelor constau în obţinerea de produse optimizate prin reducerea costurilor cu energia, deşeurile şi materiile prime, îmbunătăţirea impactului produselor asupra mediului, obţinerea unor concepte vizuale ale ambalajelor, promovarea tehnologiilor şi produselor care utilizează în mod eficient resursele.

Până în prezent, CCIAT în calitate de partener al proiectului, a realizat mai multe acţiuni de conştientizare cu privire la importanţa eco-design-ului și workshop-uri tematice pentru peste 300 de firme din regiune. De asemenea, 90 de firme timișene au fost auditate în ceea ce privește amprenta de carbon cu software specific, iar 6 firme au participat la o vizită de documentare la Belgrad.

Sursa foto: culturamix.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.