Nicolae Robu

Edilul-șef, Nicolae Robu crede că există şanse ca Timişoara să poată beneficia de un spital regional. Astfel că primarul se reorientează și își pune speranța în ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, care l-a asigurat că în perioada 2014-2020 finanțările europene se vor axa pe investiții în unități sanitare.

„Mi se spune că primele versiuni ale programelor operaţionale vor fi disponibile spre consultare publică în primul trimestru al anului 2014 şi astfel vom putea analiza posibilitatea de finanţare pentru construirea Spitalului Regional Timişoara. Drept urmare, noi aşteptăm cu interes să apară toate aceste specificaţii şi ne vom mobiliza să depunem cât mai multe proiecte pentru tot ce ne interesează în Timişoara şi, dacă vor fi eligibile proiectele de construire de spitale regionale, atunci vom avea cu certitudine un proiect pentru un spital regional. Este un obiectiv pe care eu îl consider de o foarte mare importanţă nu numai pentru Timişoara, ci pentru această întreagă parte a ţării (…) S-ar putea să apară şi nevoia de implicare a administraţiilor publice locale pentru proiecte care au ca titulari alte structuri. Şi atunci Primăria Municipiului Timişoara se va implica în toate proiectele care sunt de interes major pentru Timişoara. Dacă dimpotrivă, nu se va permite aşa ceva, eu voi acţiona pe filierele de lobby pentru ca cei în drept să genereze proiecte şi apoi pentru ca acele proiecte să fie luate în seamă”, susține Nicolae Robu.

Totodată, primarul spune că dacă va fi nevoie de o reorganizare în sistemul sanitar și va fi realizat un nou spital, unul regional, va trebui desfiinţat Spital Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara şi mutat Spitalul Municipal în sediul acestei unităţi.

„Dacă realizăm un spital regional, actuala clădire a Spitalului Judeţean va putea fi folosită pentru Spitalul Municipal, care funcţionează pavilionar, distribuit în destul de multe locuri. Eu cred că România nu este în stadiul în care să-şi poată permite, aşa cum se întâmplă la alţii, ca la 15 ani să schimbe clădirile care găzduiesc spitale. Noi avem spitale care funcţionează în aceleaşi clădiri de 200 de ani. În strategie va trebui să vedem, că nu cred că va fi potrivit să existe şi spital regional şi spital judeţean. Spitalul regional ar fi o structură mai puternică decât spitalul judeţean, care ar îngloba atributele de spital judeţean. Nu ştiu nici care e viziunea Ministerului Sănătăţii, pentru că nu Primăria decide, dar presupun că în viziunea Ministerului Sănătăţii nu intră să existe în acelaşi judeţ şi spital regional şi spital judeţean”, adaugă edilul Timișoarei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.