revolutie 89
revolutie 89

Astăzi se împlinesc 27 de ani de când în Timișoara a fost pentru prima dată strigat cuvântul LIBERTATE!

În urmă cu 27 de ani timișorenii s-au săturat de mizerie, de foame, de întuneric și cozi interminabule. Au avut curaj să își ceară drepturile pentru prima dată, după mulți ani, fără frica paralizantă de Securitate.

Cu toate că termenul de REVOLUȚIE sună minunat, adevărul este altul. Ceea ce s-a întâmplat atunci a fost o lovitură de stat și iată câți ani le trebuie celor care ne conduc să scoată frânturi din adevăr la lumină.

Au murit copii, femei, tineri, bătrâni iar, gestul lor a fost folosit într-un mod meschin și perfid.

Dosarul Revoluției din 1989 a fost redeschis pentru a patra oară în acest an și acesta deoarece Parchetul Militar nu a fost capabil să își facă treaba. Generalul magistrat Gheorghe Coșneanu este personajul care a coordonat ancheta din 2014 și care a fost convins că nu au existat crime împotriva umanității, cu toate că mii de persoane au fot ucise și rănite în acea perioadă. Tot în 2014 generalul Coșneanu clasează dosarul, împotriva decziziilor CEDO, ajungând foarte rapid șef al Secției Parchetelor Militare. Întâmplător nu?!

Anul acesta dosarul a fost redeschis pentru că procurorii militari nu și-au făcut treaba. Cu toate că ”România Liberă” a făcut presiuni în ceea ce privește faptul că ancheta este tergiversată și se încearcă mușamalizarea evenimentelor, fapt dezvăluit printr-o serie de articole, abia după doi ani de la clasarea dosarului, Coșneanu recunoaște că a greșit și că este absolut necesară începerea urmăririi penale sub acuzația de săvârșire a infracțiunii de crime împotriva umanității, scopul fiind  “păstrarea puterii”.

Cu 27 de ani în urmă, puterea a fost reluată de Ion Iliescu, generalul KGB-ist Nicolae Militaru, generalii Iulian Vlad, Victor Athanasie Stănculescu, Pârcălăbescu, toți conducătorii  Armatei și ai Securității. Ei doreau să „păstreze puterea“ prin orice mijl­oace, inclusiv prin crime. Cu toate că în 2005 a fost începută urmărirea penală față de aceștia sistemul a reușit să îi scape.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.